Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Denizi olmayan Doğanşehir’de yıllık 500 ton balık üretiliyor

Denizi olmayan Doğanşehir’de yıllık 500 ton balık üretiliyor
16/12/2021 20:25
A+
A-

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde soğuk suda yetiştirilen yaklaşık 500 ton alabalık, hem kentte hem de çevre illerde talep görüyor.

Sürgü Mahallesi’nde bulunan tesislerde üretilen alabalıkların büyük kısmı başta Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere birçok şehre gönderiliyor.

Sürgü Su Ürünleri Kooperatifi Üyesi Ali Eren Çiçek, ilçede 1 yılda yetiştirdikleri yaklaşık 500 ton alabalığın yoğun talep gördüğünü söyledi.

“Alabalık 14 ayda yetişiyor”

Suyun sıcaklığının düşük olmasının balığın lezzetini artırdığını dile getiren Çiçek, “Barajlarda 7 ayda yetişen alabalık bizim doğal su kaynaklarımızda ve akarsularımızda 14 ayda yetişiyor. Bu da balığı daha lezzetli hale getiriyor.” dedi.

Denizi olmayan Doğanşehir’de yıllık 500 ton balık üretiliyor

Her yıl kasım ayında balıkların sağım işlemini yaptıklarını anlatan Çiçek, “Anaç balıklardan yumurtaları alıyoruz. Bunların bir kısmı havyar olarak tüketiliyor. Belirli aşamalardan geçtikten sonra yavru balıkları alıyoruz.” diye konuştu.

Ali Eren Çiçek, çocuklara balığı sevdirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, ürettikleri alabalıklı pizzanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kaynak: Türkgün