Dolar 32,3948
Euro 34,6218
Altın 2.392,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

BOYABAT GENÇLİĞİ NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYOR?

BOYABAT GENÇLİĞİ NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYOR?
02/12/2013 01:18 | Son Güncellenme: 02/12/2013 01:25
A+
A-
Belediye seçimleri yaklaşırken belediye başkanlığı için aday adayları ve adaylar bir bir açıklanmaya başladı. Peki 30 Mart‘ta yapılacak seçimlerde gençler; nasıl bir belediye başkanı ve bu belediye başkanından nasıl projeler istiyorlar? Bu vesileyle ben de bu yazımda Boyabat’tan çeşitli sebeplerle uzaklaşan gençlerden bu konudaki görüşlerini alarak siz okuyuculara aktarma isteği duydum.
A.Ç: Seçimden sonra başa geçecek olanlardan beklentimiz, Boyabat’ın gelişimi için yapılacak olan çalışmaların bir sonraki seçim dönemi beklenmeden süreklilik göstererek ve bu çalışmaların kişisel çıkarlar için değil halkın ortak menfaati doğrultusunda yapılmasıdır. Boyabat gibi bir ilçenin belediyesinin durmaksızın hizmette bulunmasını ve her şeyden önce Boyabat’a hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
A.G:Bir Boyabatlı ve Boyabat sevdalısı olarak Boyabat’ımızın gelişiminde önemli faktör olan biz halkın, hem kültürel hem sosyal açıdan gelişiminde rol oynayacağını düşündüğüm kültürmerkezlerinin açılmasını temenni ederim. Ayrıca insanların muhabbetlerine muhabbet katıp dostluğun pekişmesi açısından cafe tarzı ya da eski kültürü yansıtan sedirli, nargileli birortamın olmasını isteriz. Gençlerimiz için de sinema ve spor salonları yapılmalı ki gençlerimizin kötü düşüncelerini zihinlerinden yok edip geleceğe aydınlık içinde bakmalarına ortam hazırlanmalıdır.
B.K: Öncelikle belediye başkanı olacak kişinin liderlik vasfı bulunması benim için önemli bir durumdur . Daha çok topluma örnek olacak bir kişi olmalıdır . Halkın içinde olmaya özen göstermelidir . Üretkenliğiyle halkın dikkatini çekmelidir . Yapılmış yatırımları korumak yerine ileriye götürmeyi amaçlamalıdır. Belediyenin menfaati için diğer kurumlarla ilişki düzeyini koruması gerekmektedir . Halk arasında ayrımcılık yapmamalı ve disiplinden ödün vermemelidir . Belediyenin imkanlarını kendisi ve çevresindekiler için kullanmalıdır . Yıkıcı değil her zaman yapıcı özelliğe sahip olması bizim için doğru tercih göstergesidir. Böyle bir başkan bekliyoruz . Oranın düşük olduğunu biliyorum fakat böyle insanların olduğunu biliyoruz .
D.Ş: Yeni seçilecek belediye başkanı  bakım evi ve halk kütüphanesi üzerinde durmalı bence. Özellikle kütüphanedeki kitaplar çok eski ve güncellikten yoksun durumda.
F.S: Belediyecilik anlayışının mevcut faaliyetlerinin dışında (yol yapımı, temiz su tesisi, çevre düzenlemesi, vs.) gençleri bir arada tutmaya yönelik kulüpler kurulması, bu kulüpler aracılığı ile taleplerin değerlendirilmesi; vatandaşa, gençlere, yeni yeteneklere, parası olmayana kaynak sunulması oldukça önemlidir. Kulüpler kurulması diyoruz; aslında belediyelerde halkla ilişkiler birimi bulunmakta, sadece belediyeye hizmet eden faaliyetlerin içerisinde yer almaktadır. Belediye kendi imkanlarını kullanarak işletmeler açmalı ve yeni işsiz  kadrolara iş imkanı sağlamalıdır. Hükümetin İş-Kur kapsamında işe aldığı çalışanlarıçevre düzenlemesi, çöp toplama gibi kısa vadeli işlerle geçiştirmemelidir. Yeni kaynaklar projeler üretilmelidir.Büyükşehirlerde sosyal tesisler, cafe, restaurant vb. işletmeler belediyeler tarafından işletilmekte ve istihdam sağlanmaktadır. Biz de bir yerden başlamalıyız artık. Gençlere, kardeşlerimize, sessiz sedasız kahve köşelerinde oturanlara, kafelerde oturanlara, parası olmayıp evinden çıkamayan iş arayan gençlere el uzatmalı, o insanları bu konularda teşvik etmelidir.
H.D:Boyabat da yeni seçilecek belediye başkanından  beklentilerim aslında fazla değil. Öyleki zaten belediyenin başına gelecek olan adayımız koltuk sevdasına değil bu vatana millete memleketimize hayırlı olsun diye gelmeli. Etrafa at gözlüğü ile bakmamalı ve yenilikçi,ileriyi gören biri olmalı. Hem fikir olarak hem düşünce olarak genç olmalı. Boyabat’ın altyapısına önem vermeli, çalışma sahalarını geliştirmelidir. Boyabat’ı farklı bir yerlere taşımalı, halkla iç içe olup samimi olmalı, sosyal tesisleri geliştirmelidir.
H.K:Belediye başkanından beklentilerim; seçildikten sonra siyasi ideolojilerini bir kenara bırakıp tüm ilçe vatandaşına, halkına, esnafına aynı ilgiyi göstermeli, aynı hizmeti vermeli, kültürel faaliyetleri arttırmalıdır. Somutlaştıracak olursak ; tatil dönemlerinde gençlerin katılıp kendilerini geliştirebileceği dil kursu, resim kursu, diksiyon kursu, enstrüman kursu gibi muhtelif faaliyet alanları oluşturup faydalı etkinliklerle sosyalleşmeyi sağlamalıdır. Gençlik merkezi kurmalıdır. Tiyatro gruplarıyla anlaşıp, düzenli olarak etkinliklere ev sahipliği yapmalı, kütüphanede iyileştirme çalışmaları yapmalı, pek tabii vadettiklerini yerine getirmelidir.
K.C: Bence belediye başkanı belirli bir grubun çıkarlarını değil halkın çıkarlarını önde tutmalı,derdi halkın kazanması, Boyabatın kazanması olmalıdır.Ayrıca belediye başkanı kim seçilirse seçilsin sanayiye verdikleri değeri eğitime,kültür sanata vermelerini de istirham ediyorum.Umarım Boyabat için hayırlısı olur.
K.D:Boyabat’ımız nasıl hepimizin ise başkanımızın da öyle olmalıdır. Kula kul değil halkalider olmalı, belli bir kitleyi veya zümreyi değil tüm halkı kucaklayabilmelidir. Yeni başkanımız gelenek ve yeniliği bir arada zirveye ulaştırmayı başarmalıdır. Gelenek açısından bakarsak, unutulmamalıdır ki Çanakkale’nin Aynalı Çarşısı vb. varsa Boyabat’ımızın ortaçarşısı vardır.  Bir yeri yaparken diğer tarafı yıkıcı olmamalı, önüne taş koymamalıdır. Yenilik açısından bakarsak da işletme fakültesi memleketimiz için bir nimettir, öğrenci esnaf için ekonomik kalkınmadır. Boyabat’ı bir havuz olarak düşünürsek Boyabat’a dışarıdan akacak paradır. Bu yüzden memleketimizi sosyal ve kültürel açıdan öğrenciyi cezbedecek, şehrimizi tercih etmesini sağlayacak olgular hayata geçirilmelidir. Boyabat’ımız işvereninden işçisine, esnafından memuruna  zeki, akıllı hareket eden bir halka mensuptur. Boyabat ‘ın önüne engel olan taşları kaldırmayı bilmelidir.
M.C:Ben seçilecek belediye başkanının gençlere gereken önemi vermesini ve halkın her kesimine ayrım gözetmeksizin eşit mesafede yaklaşmasını bekliyorum.
M.C:Belediyecilik anlayışında artık sadece yol,köprü,üst geçit vb. icraatlarla belediyecilik yapılmasına karşıyım.Artık seçilecek belediye başkanının dinamik,aktif,kültürlü olmasından yanayım.İnsanlarımızın hemen hemen hepsi aynı hayallerin ve ideallerin peşinde.Bunu değiştirebilecek şeylerden biri de sosyal ve kültürel yönden halka yatırım yapılması ve halkın teşvik edilmesidir.Sinema ve tiyatro salonları,kültür merkezleri,spor merkezleri gibi insanların sosyal-kültürel yönden gelişmesine yardımcı olan yapıların bir an önce yapılması büyük bir gerekliliktir.
M.S: Gençler olarak öncelikle belediye çatısı altında bir gençlik meclisi kurulmasını ve gençlerin projelerini bu meclis üzerinden gerçekleştirilmesini sağlamalıyız. Gençleresenelerdir söylenen ‘’Sizler yarınımızsınız’’ yalanını bir kenara bırakıp ‘’Sizler bugünümüzsünüz’’ diyen bir başkan isteriz. Bunun teminatı olarak belediye meclis üyelerinin arasında genç üyeler görmek isteriz. Boyabat’ta olan üniversiteli öğrencilerin Boyabat’a katkı yapmalarını sağlayacak yönde destek veren bir başkan isteriz. (Boyabat, elinden geldigi kadar bu kaynağı kullanmalıdır.) Kısacası biz gençler yerel yönetimlerde de aktif olmak isteriz.
N.Ü: Yarı belediye- yarı özel tarzında , mesela kitap bütçesini belediye, cafe işletmesini de özel işletecek şekilde kitap-cafeler açılabilir. Tek veya çift bir sinema salonu şarttır .
R.S: Biz  neden  memleketimizi büyütmek ve saygın hale getirmek için ugraşmayalım?Türkiye’de sayılı değerlere sahip Boyabat evlatları dışarda hizmet veriyorlar. Bu devirde artık hiç bir şey zor degil. Gerekli ödenekler gerekli ihtiyaçlara harcansa şu an Boyabat’ın durumu böyle olmazdı. Buna ‘’dur’’ deme vaktinin gelmesi gerek!  Neden gençler zamanlarını boşa harcasın? Kurslar, yeterli seviyede desteklenmiyor. Eksiklikler bu kadar mı?    Gençliğin teşvik edilme noktası yanlış yerden başlıyor. Buna yönelik aile eğitimi kursları verilmelidir kesinlikle. Çünkü aileler, çocuklarına yeteri kadar nasıl davranmasını bilmezken çocuklar da o şekilde yanlış olan yollara kayabiliyor. Gelişmekte olan bir ülkede yaşanırken bizim Boyabat’ımız hala olduğu yerde sayıyor maalesef. Alışa gelmiş kişi istemiyoruz. GELİŞMEKTE  OLAN BİR LİDERLİK VASFI İSTİYORUZ. TEŞEKKÜRLER…
S.Ö: Sinema, tiyatro salonu ve insanların birbirleriyle hoş sohbet edecekleri daha büyük bir park isterim.
Ş.K: Memleketimin hali içler acısı. Her yer beton yığınına dönüşmüş durumda. Yanlış kentsel planlanmalar, pazar yokuşunu  aşamamış yanlış fikirler  almış başını gidiyor.Mevki ve makam peşinden koşan insanlar tarafından birbirlerine verilen vaatlerle en ufak bir boşluk kalmamış durumda. Biz artık beton görmek istemiyoruz!!! Boyabat’ın bir meydana, yeşilliğe, güzelliğe ve çeşitli sosyal aktiviteler yapılmasına ihtiyacı var. Bunları kendi elimizle mahvetmemeliyiz.Yıllardan beri aynı yüzler, aynı kişilerden insanlar bıkmış durumda. Bu kişilerden alınan boş vaatler de almış başını gitmiş. Artık gençlerin sözünün geçeceği, parti gözetmeksizin Boyabat için, memleketimizin güzelleşmesi için çabalayan insanları görmek istiyoruz. Gerekiyorsa biz gençler olarak STK’ lar kurup, sözümüzü geçireceğiz. Bizim sizden tek isteğimiz; memleketimiz beton yığını olmasın, gençlerin sözü dinlensin.
T.H: Gazidere çayının önü kesilerek su biriktirilir, güzel bir ışıklandırma ile yürüyüş alanı yapılabilir.Ayrıca yol boyunca tarihi evler restore edilip ve çay bahçeleri yapılabilir .
Ü.Ş:Seçimlerden sonra başa gelecek yöneticilerimizin halkımızın her türlü sosyal,eğitim,ekonomi vb.alanlarda destek vermelerini, halkımızla iç içe bulunup onların istek ve sıkıntılarına çözüm yolu bulmalarını temenni ediyorum.
Boyabat gençliği; böyle projelere değer veren ve gençleri yerel yönetim de söz sahibi yapan bir belediye başkanı istiyor.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; tek tek bana dönüş yapan ve görüşlerini bildiren her kesimden ; üniversitede ,iş hayatında ve çalışmakta olan Boyabatlı arkadaşlarıma ve abilerime teşekkür ederim.
Enes Çakır
boyabatilkhaber