Dolar 32,4744
Euro 34,8431
Altın 2.451,36
BİST 9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bitlis’te on binlerce yavru balık göllere bırakıldı

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aygır ile Nazik göllerine 70 bin yavru sazan balığı bıraktı.

Bitlis’te on binlerce yavru balık göllere bırakıldı
23/05/2020 22:20
A+
A-

Sektör ekonomiye 4 milyon TL katkı sağlıyor! Bitlis’te on binlerce yavru balık göllere bırakıldı

Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 70 bin sazan cinsi yavru balık, Bitlis’teki Nazik Gölü ile Adilcevaz’daki Aygır Gölü’ne bırakıldı. Kültür balıkçılığına ilişkin açıklama yapan Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, “Sürdürülebilir tarımsal üretimin devamı için balıklama faaliyetini bu şekilde yapıyoruz. Su ürünleri Bitlis ekonomisine yıllık 4 milyon lira girdi sağlıyor.” dedi.

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aygır ile Nazik göllerine 70 bin yavru sazan balığı bıraktı.

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, iç sularda balık türlerinin artırılması için başlattıkları çalışmalar kapsamında, Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 70 bin sazan cinsi yavru balığı, kente getirterek Ahlat’taki Nazik Gölü ile Adilcevaz’daki Aygır Gölü’ne bıraktı. Yapılan çalışmayla göllerdeki balık miktarını artırmayı hedeflediklerini belirten Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, yavrulama döneminde bilinçsiz avlanmanın yapılmaması için bölgede balıkçılık yapan köylülere çağrıda bulundu.

Su ürünlerinden Bitlis ekonomisine 4 milyon TL’lik katkı
Bitlis ve bölgesinde yıllık 200-250 ton kültür balıkçılığının yapıldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu, “Bu projenin amacı tarım ve hayvancılıkta sürekliliğin sağlanması. Malumunuz su ürünlerinde balık önemli bir gıdadır. Sürdürülebilir tarımsal üretimin devamı için balıklama faaliyetini bu şekilde yapıyoruz. Su ürünleri Bitlis ekonomisine yıllık 4 milyon lira girdi sağlıyor. İlimizde 7 adet su ürünleri üretim tesisimiz var. Her yıl yaklaşık 200-250 ton arasında kültür balıkçılığı yapılmaktadır. Biz bu pandemi sürecinde çiftçilerimizin, insanlarımızın evde kalarak sağlıklarını korumalarını diliyoruz. Biz onların yerine sürekli sahadayız ve çalışmalarımız devam ediyor.”

Kaynak: Türkgün