Dolar 27,3824
Euro 29,0085
Altın 1.630,05
BİST 8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Yağmurlu
İstanbul
22°C
Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 22°C

Başkentte sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı

Başkentte sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı
30/05/2023 01:09
A+
A-

Başkentte öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle yollarda araçlar mahsur kaldı.

Keçiören ilçesinde öğleden sonra başlayan yoğun yağış nedeniyle Fahrettin Altay ve Fatih caddelerinin kesişimindeki yolları su bastı.

Bu sırada trafikte seyir halinde olan araçlar yollarda biriken suyun yükselmesi nedeniyle ilerleyemedi.

Belediye ekipleri yolu trafiğe açmak için yoğun çaba sarf ederken polisler su basan kavşağa giden yolları kapattı.

 

“Yol birden su doldu”
Yolda kalanlardan Mehmet Emre Karakaya, yağış sırasında nişanlısıyla beraber arabayla seyir halinde olduklarını belirterek, “Sadece lastik seviyesinde suyun olduğu bir yola girdik. Yolun ortasına kadar geldiğimizde birden su doldu. 6-7 arabayla beraber mahsur kaldık. Zaten ondan sonra arabanın içine su girmeye başladı. Belimize kadar ıslandık.” dedi.

 

Çevredekilerin de yardımıyla arabadan çıktıklarını dile getiren Karakaya, “Bir saattir burada bekliyoruz. Arabayı çekiciye yükledik. Arabanın her yeri su aldı, maalesef çalışmaz duruma geldi.” diye konuştu.

 

Kentte akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini göstermeye devam etti. Bazı ilçelerde ise kısa süreli dolu yağışı görüldü.

 

Beşevler ve Anadolu meydanlarının da arasında bulunduğu meydan ve caddelerdeki araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

 

Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlarda sağanağın durmasını bekledi.

Sağanak nedeniyle bazı alt geçitler trafiğe kapatıldı, çeşitli mahallelerde de su baskınları yaşandı.

 

Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Sincan’ın Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Palamut, Orkun, Özgün, Otoriter sokaklar ile 102. ve Vatan caddelerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

 

İş yerleri ve dairelerdeki suyun tahliyesi için belediye ekiplerinin yanında vatandaşlar da kendi imkanlarıyla çalışma yürüttü.

Su birikintisinin yoğun olduğu yerlerde belediye ekipleri güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı.

 

Kaynak:Türkgün/AA-Anadolu Ajansı