Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Ateş’ten Şehit Fırat Çakıroğlu ile ilgili tarihe geçecek öneri!

Ateş’ten Şehit Fırat Çakıroğlu ile ilgili tarihe geçecek öneri!
02/03/2019 11:13
A+
A-

Ülkü Ocakları Başkanı Ateş’ten Şehit Fırat Çakıroğlu ile ilgili tarihe geçecek öneri!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, Balıkesir programları kapsamında, Ege Üniversitesinde vatan hainleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına yaptırılan parkın açılışını yaptı daha sonra Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen “Birlik ve Beraberlik” yemeğine katıldı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, Balıkesir programları kapsamında Ege Üniversitesinde vatan hainleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına yaptırılan parkın açılışı sırasında konuşma yaptı.

Ateş konuşmasında; “Balıkesir/Dursunbeyli bir hemşehriniz olarak, Şehidimizin adının burada yaşatılması benim için ayrı bir anlam ihtiva ediyor. Birçok yerde şehidimizin adı yaşıyor, Şehidimizin adı Ege Üniversitesinde bir dersliğe, Manisa Belediye Başkanımız tarafından bir kavşağa verildi. Allah hepsinden razı olsun. Fırat kardeşimiz için her zaman söylediğimiz bir şey var; Tarih okurken tarih yazan yiğit diye. Fırat, Ülkücü Hareketin sembolü haline geldi. Her bir Ülküdaşımızın, bilim sahalarında, ilimde, teknikte, fende en önde olmaları gerekiyor. İşte o zaman şehidimizin ruhu şad olacaktır.” dedi.

Ateş konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Biliyorsunuz bizim, Ülkü Ocaklarından yetişen, kimya alanında Nobel Ödülünü alan bir bilim insanımız var. Fakat tarih alanında ödül almış bir başarımız maalesef yok. Nobel Ödülünü biz İbn-i Sina, Farabi veyahut bir başka Türk büyüğü olan Yunus Emre adına yaparsak, tarih ödüllerine de Fırat Yılmaz Çakıroğlu adını verirsek işte o zaman aziz hatırasına bir şey yaptık diyebiliriz. Sizler onun yolunda bu işleri başarmalısınız arkadaşlar.”

Balıkesir programının devamında Sinan Ateş, Balıkesir Ülkü Ocaklarının tertiplediği “Birlik ve Beraberlik” yemeğine katıldı. Yemek programı esnasında yaptığı konuşmada; “Bizim değerlerimiz, çağın gerekleri” parolamız budur. Biz bugün sosyal yapımızın gözünü iki bin yıl geriden iki bin yıl ileriye açacak, hissiyatını yükseltecek, hamiyetini, azmini, kudretini galeyana getirecek, ahlakını göz hizasının üstünde taşıyacak bir davanın temsilcileriyiz. Kökü mazide bir atiyiz. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğin resmini çizeceğiz.” dedi. Ateş; “Dün Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in ve bugün Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in izinde Ülkücü Hareket olarak biz; küçük olaylardan büyük neticeler çıkarabileceğimizi tecrübe etmiş bir hareketiz. Her hareketimiz, her nefesimiz Türklüğün yüce ülküsüne adandıkça o kısa soluklar birleşip düşmana fırtına olacaktır.” diye ekledi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Göz bir noktadan ibarettir, dünyayı görür. Beyin daracıktır dünyayı değiştirecek fikri taşır. Göğüs kafesi bir kucak, ancak Altaylardan Tuna’ya bir vatanı içine çeker. Genç henüz 19 yaşında, Türklüğün binlerce yıllık medeniyet tasavvurunun mirasçısı… O göz ülkücünün gözü, o beyin ülkücünün beyni, o hayâsız akınlara siper edilmiş göğüs ülkücünün göğsü, o 19 yaşındaki genç ülkücünün kendidir. Ve ocak dört duvar, yüz metrekare, beş sandalye, 10 bardak çay gibi görünebilir. Oysa Turandır. Türk cihan hâkimiyeti mefkûresidir. Ya bayrak? 1 metre kare midir? Kaç milyon şehit, kaç kilometrekare toprak, kaç bin yıllık hatırattır? Başbuğ Alparslan Türkeş tam da bu sebepten gençler hepiniz birer Türk bayrağısınız diyordu.”