Dolar 36,4005
Euro 38,2546
Altın 3.427,88
BİST 9.807,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 2°C
Kar Yağışlı
İstanbul
2°C
Kar Yağışlı
Cts 3°C
Paz 4°C
Pts 5°C
Sal 10°C

ABD’de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter havada çarpıştı

ABD’de Washington yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter havada çarpıştı
30/01/2025 14:33
A+
A-

Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebatı taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter havada çarpışarak düştü. Kazanın ardından Potomac Nehri’nden 18 cenazenin çıkarıldığı açıklandı.

ABD Federal Havacılık İdaresinden (FAA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında bir uçak ile askeri helikopter çarpıştı.

American Airlines’a ait yolcu uçağı ile askeri helikopter, çarpışmanın ardından Potomac Nehri’ne düştü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı, Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre kazadan şu ana dek kurtulan olmadığı bildirildi.

Uçak ile helikopterin havada çarpıştığı ana ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı, havalimanındaki tüm uçuşlar acilen durduruldu ve bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Potomac Nehri’ne düşen uçakta bulunan 64 kişiden kurtulan olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

 

Nehirden 18 cenaze çıkarıldı
Öte yandan, CBS News’a konuşan bir yetkili, nehirden 18 cansız bedenin çıkarıldığını söyledi.

Ronald Reagan Havalimanı ve Potomac Nehri çevresine yaklaşık 300 polis, sağlık ve kurtarma görevlisi sevk edildi, geniş çaplı arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Havanın ve suyun oldukça soğuk olması nedeniyle görevlilerin zamanla yarıştığı belirtildi.

 

Beyaz Saray Sözcüsü’nden açıklama
Fox News kanalındaki canlı yayında kazayla ilgili kısa açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın bilgilendirildiğini ve gelişmeleri anlık takip ettiklerini söyledi.

Leavitt, “trajik olayla ilgili gelişmeleri anlık izlediklerini” kaydetti.

 

Uçakta 60 yolcu ile 4 kişilik mürettebat vardı
ABD medyasına açıklama yapan American Airlines yetkilileri, Kansas’tan başkent Washington’a gelen uçakta 60 yolcu ile 4 kişilik mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

Amerikan medyasına konuşan Pentagon yetkilileri ise düşen askeri helikopterde 3 askeri personelin bulunduğu ancak herhangi bir üst düzey yetkilinin olmadığı bilgisini paylaştı.

 

Trump’tan açıklama
Kazayla ilgili yazılı açıklama yapan Trump, gelişmeleri yakından izlediğini ve insanların kurtulması için dua ettiğini belirtti.

Olaya ilk müdahaleyi yapan görevlilere teşekkür eden Trump, gelişmeler oldukça bunları paylaşacaklarını kaydetti.

 

Daha sonra Truth Social sosyal medya platformundan açıklama yapan Trump, uçağın kendi rotasında piste doğru alçaldığını ifade ederek, “Helikopter, uzun bir süre boyunca doğrudan uçağa doğru gidiyordu. Açık bir gece ve uçağın ışıkları yanıyordu. Kontrol kulesi, uçağı görüp görmediklerini sormak yerine neden helikoptere ne yapması gerektiğini söylemedi? Önlenebilecek bir kazaymış. Bu, iyi değil.” değerlendirmesinde bulundu.

 

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance de X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, herkes için dua edilmesini isteyerek, “Durumu takip ediyoruz ancak şimdilik en iyisini umalım.” ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Ulaştırma Bakanı Sean Duffy de yaptıkları açıklamada durumun takip edildiğini belirtti.

 

American Airlines CEO’sundan açıklama
American Airlines Üst Yöneticisi (CEO) Robert Isom ise şirketin internet sitesinden yaptığı açıklamada, kazadan dolayı büyük üzüntü duyulduğunu ifade etti.

Yerel ve federal yetkililerle olayın soruşturulması ve arama kurtarma çalışmaları konusunda iletişimde olduklarını belirten Isom, ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

ABD’deki uçak kazası öncesi kritik uyarı! Kule: “Uçağı gördün mü?”
ABD’de yolcu uçağı ile askeri helikopter havada çarpıştı. Kule, kazadan saniyeler önce pilotları uyardığı ortaya çıktı.

ABD’nin başkenti Washington yakınlarında, Ronald Reagan Havalimanı’na inişe geçen bir yolcu uçağı ile askeri helikopter havada çarpıştı. Uçak kazasında çok sayıda kişi hayatını kaybederken, kazadan önce hava trafik kontrol kulesinin pilotlara uyarı yaptığı ortaya çıktı.

ÇARPIŞMA ÖNCESİ DİYALOG ORTAYA ÇIKTI
Kazayla ilgili önemli bilgiler aktaran NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, kule görevlisinin uçak ve helikopter pilotları ile çarpışmadan saniyeler önce konuştuğunu belirtti. Günay, ses kayıtlarında kule görevlisinin “Uçağı gördün mü? Helikopteri gördün mü?” diye ikazda bulunduğunu belirtti.

“UÇAĞI GÖRDÜN MÜ?”
Helikopter pilotunun bir manevra yapmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı anlaşıldı. Kaydın devamında helikopter pilotunun “Dönüyorum, kırmaya çalışıyorum” dediği duyuluyor.

ÇARPIŞMA VE SONRASI
Yerel saatle 20.50’de yaşanan kazanın ardından, uçak ve helikopter alevler içinde Potomac Nehri’ne düştü. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Yetkililer, şu ana kadar nehirde yapılan arama çalışmaları sonucunda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için soruşturma devam ediyor.

ABD’de uçak ile askeri helikopter çarpıştı

ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı civarında 60 yolcu ve 4 mürettebatı taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personeli taşıyan askeri helikopter havada çarpışarak düştü. Nehirde yapılan aramalarda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında bir uçak ile askeri helikopter çarpıştı.

NEHRE DÜŞTÜLER
Açıklamada, America Havayollarına ait ticari uçak ile askeri bir helikopterin çarpışmanın ardından Potomac Nehri’ne düştüğü ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Uçak ile helikopterin havada çarpıştığı anlara ilişkin bazı görüntüler sosyal medyaya yansırken, havalimanındaki tüm uçuşlar acilen durduruldu.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı / İhlas haber Ajansı