Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

DAVUTOĞLU: GÜN, ULUSLARARASI CAMİANIN SURİYE’Yİ YENİDEN DEĞERLENDİRME GÜNÜDÜR

DAVUTOĞLU: GÜN, ULUSLARARASI CAMİANIN SURİYE’Yİ YENİDEN DEĞERLENDİRME GÜNÜDÜR
03/02/2013 20:53
A+
A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gün, uluslararası camianın Suriye’yi yeniden değerlendirme günüdür dedi.

Davutoğlu, 49. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda katıldığı ”Mali, Suriye ve ötesi; günümüz sorunlarıyla başa çıkabilme” konulu panelde yaptığı konuşmada, bölgede son yıllarda büyük değişimler yaşandığına dikkati çekti.

Ortadoğu ve diğer bazı bölgelerdeki değişimlerin psikolojisinin iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, bölgede 50-60’lı yıllardan bu yana gelen yönetim şekillerinin değişmeye başladığını ifade etti.

Ortadoğu’daki ve diğer bölgelerdeki çözümlerin yeni elitlerin çıkması, bölgesel inisiyatif alınması ve uluslararası camianın zamanında olaylara cevap vermesine bağlı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, çözümün ancak bu şekilde mümkün olduğunu gördüklerini kaydetti.

Davutoğlu, Katar ve Suudi Arabistan’ın Suriye konusunda inisiyatif almalarının sevindirici olduğunu da ifade etti.

Bakan Davutoğlu Suriye ile 10 ay boyunca iletişim halinde olduklarını, ancak bu iletişimin ondan sonra kesildiğini belirterek, Suriye’de Ağustos 2011’de Esed ile 8 saat görüştüğünü, o dönemde muhalefetle görüşmesini tavsiye ettiğini hatırlattı. Esed’in o görüşmede muhalifleri terörist olarak nitelediğini ve görüşmeye yanaşmadığını anlatan Davutoğlu, 60 bin kişi öldükten sonra Esed’in görüşmelere hazır olduğunu belirtmesinin, yönetimin ne kadar irrasyonel bir yönetim olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

AA