Dolar 47,3323
Euro 53,8589
Altın 6.168,06
BİST 13.943,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Yağmurlu
İstanbul
23°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 32°C
Çar 30°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO Liderleri Onuruna Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO Liderleri Onuruna Akşam Yemeği
07/07/2026 21:33 | Son Güncellenme: 07/07/2026 21:35
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO Liderleri Onuruna Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO liderleri onuruna düzenlenen özel bir akşam yemeğine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen bu etkinlik, uluslararası diplomasi açısından büyük bir öneme sahipti.

Külliye’de Tarihi Karşılama

 

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, NATO ülkelerinin liderlerini ağırlamak için özel bir törenle hazırlandı. Misafirler, geleneksel Türk misafirperverliği ile karşılandı ve Külliye’nin görkemli atmosferi, toplantının ciddiyetine uygun bir zemin oluşturdu.

Yemekten Öne Çıkanlar

 

– **Menü:** Akşam yemeği için Türk mutfağının seçkin lezzetleri sunuldu. Konuklar, Türk mutfağının zengin çeşitliliğini tadarken, Türk kültürünün derinliğini de deneyimleme fırsatı buldular.
– **Konuşmalar:** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek öncesi kısa bir konuşma yaparak, NATO’nun küresel barış ve güvenlikteki rolünün önemine değindi. Konuşmasında, uluslararası iş birliğinin ve dayanışmanın altını çizdi.
– **Görüşmeler:** Yemek sırasında, liderler arasında samimi ve yapıcı diyaloglar gerçekleşti. Bu diyaloglar, NATO’nun geleceği ve bölgesel güvenlik konularının ele alınmasına olanak sağladı.

Uluslararası Diplomasiye Katkı

 

Bu tür etkinlikler, uluslararası ilişkilerdeki bağları güçlendirmek ve karşılıklı anlayışı artırmak adına önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliği yaptığı bu akşam yemeği, NATO üyesi ülkeler arasındaki iş birliğine ve dostluğa katkı sağladı.

Etkinlik, aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası arenadaki diplomatik rolünü pekiştirdi ve NATO içerisindeki stratejik önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO liderleri onuruna akşam yemeği: Külliye’de tarihi karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Ankara’da bulunan liderler ve eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan liderler ve eşleri onuruna akşam yemeği verdi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yemek, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile eşlerini Cumhurbaşkanlığı Ana Binası merdivenlerinde karşıladı.

Erdoğan çifti, davetlilerle ayrı ayrı fotoğraf çektirdi. Liderlerin Külliye’ye gelmesinin ardından yemeğe geçildi.
Karşılamada, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerleri ile yeniçeri kıyafetli askerler de yer aldı. Liderlerin gelişi sırasında, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği marşlar çaldı.
ABD Başkanı Donald Trump, Mehteran Birliği’nin çaldığı marşı beğendiğini “OK” işaretiyle onayladı.

 

 

Kaynak: Türkgün / Anadolu Ajansı /