Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 17°C

MEMURSEN VE KESK KÜRDİSTAN KONGRESİNDE

MEMURSEN VE KESK KÜRDİSTAN KONGRESİNDE
10/12/2013 16:52 | Son Güncellenme: 10/12/2013 17:06
A+
A-
15 Haziran 2013 tarihinde, Diyarbakır Liluz Otel de “Kuzey Kurdistan Birlik ve Çözüm Konferansı” toplanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Dört Parça Kürdistan’ dan Siyasi Parti Temsilcileri, Siyasetçiler, Aydınların katıldığı konferansa 250 de Delege katılıyor. Aşağıdaki tabloda bir kısmını gördüğünüz delege listesinin içinde,özellikle memurları temsil ettiğini söyleyen iki konfederasyonuntemsilcilerinin yan yana olmasına anlam veremedik.
memursen_ve_kesk_kurdistan_kongresinde_h223456

Kürt devletinin temellerinin atılmaya çalışıldığı bir konferansta, Kamuçalışanlarını, yani başka bir ifadeyle, Devlet Memurlarınıtemsil eden ve kendileri de devletin memuru olan Memur-Sen ve KESK in Şube Başkanlarıve İl Temsilcilerinin delege olarak bulunmasıbizi şaşırttı. Memuru temsil ettiklerini iddia eden bu sendika yetkililerinin bu konferansta ne işi var ?Memurun hangi sorununu konuştular acaba ? Yoksa ülkenin ve devletintemeline dinamit koymak üzere mi konferansta bulunuyorlar ? Delegelik,yasal bir üyelik veya mensubiyetle olur. Bu sendika yöneticileri ” Kuzey Kurdistan Birlik ve Çözüm Konferansı” na nasıl delege oldular ? Bu iki sendika,Memur Sen (Eğitim Bir Sen ) ve KESK (Eğitim-Sen) nasıl birliktehareket ediyorlar ve kimlerle birlikteler?

Birsendikayöneticisi, TürkiyeCumhuriyetiVatandaşıve bir Devlet Memuruolarak,sendikalara üye olan arkadaşlarımı uyarmayı görev biliyorum.Üyeolduğunuz sendikalar sorgulayın. “Bana ne,bana dokunmayan yılan binyaşasın,ben üye olurum,gerisiyle ilgilenmem” derseniz,sizi temsil edenlerin yanlışlarına ortak olur, hatta;ülkenin temeline dinamit koyabilecek bir zihniyetle el-ele vermiş olursunuz. Bunun vebali de ağır olur.

Enver DEMİR

Türk Eğitim-Sen 
İstanbul Şube Başkanı