%60’ı EL OPMEK İLE DUDAK ASINMAZ DIYOR
Türklerin yüzde 60’ının bayramda el öpmeyi tercih ederek memleketine gittiği belirlendi.
Analist Betül Sungurlu, Türklerin yüzde 60’ınınbayramda el öpmeyi tercih ederek memleketine gittiğini ortaya çıkardı. Sungurlu,Türklerin Ramazan Bayramı’nda tatil tercihini ortaya çıkarmak için internet üzerinden araştırma yaptı. Sungurlu’nun 5 bin yolcuya ait verilerle oluşturduğu analize göre, tatilcilerin yüzde 57’si nereye gideceğine bayramdan yaklaşık bir ay önce karar verdi. Tatilcilerin yüzde 32’si de bayram programlarına yaklaşık 2 ay önce karar vererek biletlerini satın aldı. Sungurlu, “Geriye kalan yüzde 11 ise Ramazan Bayramı tatil programını en az üç ay öncesinden belirleyerek biletini erken rezervasyon avantajıyla almayı tercih etti” dedi. Ramazan Bayramı haftası için alınan biletlerin yüzde 40’ının varış noktasını İstanbul, İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve bazı yurtdışı mekanların oluşturduğunu belirten Sungurlu, “Ege Bölgesi, tatilciler arasında yüzde 40 ile en çok tercih edilen tatil bölgesi olurken,bayramda İstanbul’a gelecek olanlar ile hemen hemen aynı oranda bulunuyor. Tatilcilerin yüzde 5’i ise Kuzey Kıbrıs ve İspanya başta olmak üzere yurtdışına gitmeyi tercih ediyor” diye konuştu. Sungurlu, her dört kişiden birinin İç Anadolu Bölgesi’ne gittiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Ramazan Bayramı’nda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 25’i Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde yönelik bileti satın aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne doğru yolculuklar ise yüzde 22’lik oran ile ikinci sırada yer aldı. Akdeniz Bölgesi’ne gidenler, bayramda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 17’sini oluştururken, Karadeniz Bölgesi’ne gidenlerin oranı yüzde 13 olarak belirlendi. Bayramda Türklerin yüzde 60’nın ise tatil yerine memleketine el öpmeyi tercih etiği görüldü.”
Arife gününün Çarşamba olması nedeniyle bayram haftası için bilet satın alanların bir kısmının tatiline 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde başladığını belirten Sungurlu, “Ailelerin yanına bayramlaşmaya ve tatil bölgelerine gidenlerin yüzde 32’sinin gidiş tarihi 2 ve 3 Ağustos olarak karşımıza çıkıyor. Arife günü ve bayramın ilk günü tatile çıkanların oranı ise yüzde 43 ile ilk sırada yer alıyor” ifadelerini kullandı.
İHA