CHP’de Dikkat Çeken Disiplin Kararı
# CHP’de Dikkat Çeken Disiplin Kararı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Müslim Sarı, partinin beş belediye başkanının kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini açıkladı. Bu açıklama, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yapıldı ve Kadıköy, Sancaktepe, Sarıyer, Konyaaltı ve Alanya belediye başkanlarının isimleri listelendi.
‘Bu Bir Ahlaki Sorundur’
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, AK Parti’ye katılan belediye başkanları hakkında yaptığı açıklamada, bu durumu “ahlaki bir sorun” olarak nitelendirdi. Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarıyla seçilmiş olan bu belediye başkanlarının başka bir siyasi partiye geçiş yapmalarını “siyasi hırsızlık” olarak tanımladı. Sarı, meselenin yalnızca bir siyasi sorun değil, aynı zamanda ahlaki bir sorun olduğunu ve bu durumun hiçbir şekilde açıklanamayacağını belirtti.
5 Belediye Başkanı Disiplin Kuruluna Sevk Edildi
Sarı, parti disiplinine aykırı davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı ve başka bir partiye çalışmanın açık bir disiplin suçu olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi içinde olup başka bir partinin lojistiğini üretmeye çalışmanın ve başka bir partinin genel başkanına “genel başkanım” demenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu çerçevede, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağ, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarıközçelik’in disiplin kuruluna sevkine karar verildi.
Bu gelişme, CHP’nin parti disiplini konusundaki hassasiyetini ve parti içi birlik ile tutarlılığı koruma çabasını göstermektedir.
Kaynak: Türkgün // Demirören Haber Ajansı