ODTÜ’de Bahar Şenliği’nde Türk bayrağı açan öğrencilere saldırı
# ODTÜ’de Bahar Şenliği’nde Yaşanan Olaylar
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 37. Uluslararası Bahar Şenliği sırasında yaşanan olaylar, kamuoyunun dikkatini çekti. İlkay Akkaya’nın konseri sırasında Türk bayrağı açan öğrencilere yapılan saldırılar, üniversite yönetimi ve toplumu derinden etkiledi.
Olayların Gelişimi
Konser esnasında Türk bayrağı açan öğrencilere, çeşitli gruplardan fiziksel müdahale yapıldığı ve arbede yaşandığı bildirildi. Olaylara karışan grupların, “ODTÜ bizimdir bizim kalacak” ve “ODTÜ faşizme mezar olacak” gibi sloganlar attıkları kaydedildi.
Fiziksel Saldırı ve Provokasyonlar
Görüntülerde, bayrak açan öğrencilere su şişeleri ve bira şişeleri fırlatıldığı, hatta bazı saldırganların kemerle saldırdıkları görülüyor. Bu durum, üniversitenin huzur ortamını ciddi şekilde zedeledi.
Saldırganların Kimlikleri
Saldırgan grubun başında, terör örgütü DHKP-C’den hüküm giymiş İlhan Kaya’nın bulunduğu tespit edildi. İlhan Kaya’nın, ODTÜ öğrencisi olmadığı halde nasıl Bahar Şenliği’ne sızdığı merak konusu oldu.
ODTÜ Rektörlüğü’nün Açıklaması
ODTÜ Rektörlüğü, olayların ardından bir açıklama yaparak, üniversitenin huzur ve dayanışma ortamına zarar veren şiddet eylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Açıklamada, Türk bayrağının ortak hafızayı temsil ettiği ve bayrağa yapılan saygısızlığın kabul edilemeyeceği vurgulandı. Ayrıca, olaylara karışan kişiler hakkında gerekli yasal süreçlerin başlatılacağı ifade edildi.
İlkay Akkaya’nın Tepkisi
Sahnede bulunan İlkay Akkaya, olaylar sırasında gerginliği izlemekle yetindiği yönünde eleştirildi. Akkaya, olayların ardından yaptığı açıklamada, bayrağa saldırı yapılmadığını savunarak, bayrak açan grubu provokasyonla suçladı.
Yaşanan bu olaylar, toplumun geniş kesimlerinden tepki topladı. Üniversitenin farklılıkları bir araya getiren bir platform olarak kalması gerektiği görüşü öne çıktı. ODTÜ’nün temsil ettiği değerlerin korunması ve benzer olayların tekrarlanmaması adına gerekli adımların atılması bekleniyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı