Dolar 44,2207
Euro 50,5377
Altın 7.136,03
BİST 13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Paz 11°C
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 10°C

İÇIŞLERI BAKANI SINIRLENDI

İÇIŞLERI BAKANI SINIRLENDI
02/07/2013 13:52
A+
A-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice olaylarında 9 kişinin sırtından yaralanıdğı şeklindeki soruya sinirlendi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği Teftiş Kurulu’nun hizmet içi yaz semineri dün Mardin’de başladı.

Seminerin açılışını yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, daha sonra Vali Ahmet Cengiz’i makamında ziyaret etti.

Güler, burada gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulunurken, bir gazetecinin Lice’deki olaylarda 9 kişinin sırtından yaralandığı şeklindeki sorusuna sinirlendi.

Bakan Güler soruya şu yanıtı verdi:

Güzel kardeşim sen bir yere takılmışsın burada bir provokasyon yapılmıştır. Olaylar sonrası iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı’ndan müfettiş gönderdik. Çalışmaları devam ediyor. Bu arada adli soruşturmada bütün yönüyle devam ediyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır.

Hiç kimse olayın üstünü kapatmayacaktır. Ancak bazı gerçeklerinde izlenerek samimi protestoymuş görüntüsüyle bazı gerçeklerinde üzerini kapatmayı da kimse yeltenmezsin. Biz de bu konuda şeffaf bir anlayışla bu soruşturma sonucunda kanunen yapılması gereken neyse gerçekleştireceğiz.

Olay yeri incelemelerinin yaptığı tespitlerde el yapımı patlayıcılar, uzaktan ve yakından atılan silahlara ait fişekler, mermiler ele geçirilmiştir. Orada maalesef hem olay öncesi tespitlerimiz hem de olay sonrası ifadelerden de bir provokasyon olduğu anlaşılmıştır.

 

ntvmsnbc