Dolar 45,0697
Euro 52,9176
Altın 6.640,13
BİST 14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 14°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 Bin Konut Projesi: İlk Teslimat Mart 2027

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 Bin Konut Projesi: İlk Teslimat Mart 2027
29/04/2026 15:50
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 Bin Konut Projesi: İlk Teslimat Mart 2027

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 500 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceği tarihi duyurdu. 2027 yılının Mart ayından itibaren anahtar teslimlerinin peyderpey yapılacağını belirtti.

Projenin Detayları ve Hedefleri

 

Erdoğan, projenin detaylarına değinerek şu ifadeleri kullandı:

– **Partimizin 25. yıl dönümüne yaklaşırken** ilk günkü aşkla milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi vatandaşımızın gönlüne girmek için canla başla çalışıyoruz.
– **500 bin konut kazandıracak 100 yılın konut projesi** halkımızdan yoğun ilgi gördü. 8 milyon vatandaşımız projeye başvurdu ve 4 ayda noter huzurunda 500 bin hak sahibi belirlendi.
– **Hedefimiz**, bu evleri hak sahiplerine en kısa sürede teslim etmek. Sahada hızlı bir inşa süreci başlatacağız ve 2027 Mart ayından itibaren anahtar teslimlerine başlayacağız.

Kiralık Konut Uygulamaları

 

İstanbul’da ilk kez kiralık konut uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, 100 bin konuta ek olarak 15 bin kiralık konut inşa edileceğini ifade etti. Vatandaşların TOKİ’den uygun fiyatla konut kiralayabileceğini vurguladı. Bu yaz kiralık konutların kura ile teslim edileceğini de ekledi.

– **Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin**, sadece TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 460 bin konut üretmiş bir iktidar olduklarını hatırlattı.
– **6 Şubat’ın izlerini** 3 yıl gibi kısa bir sürede büyük oranda sildiklerini belirtti.

Bu açıklamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara konut sahibi olma yolunda verdiği desteği ve projeye olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

 

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.