Dolar 34,0834
Euro 38,0814
Altın 2.841,95
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

KABE GENİŞLETİLİYOR

KABE GENİŞLETİLİYOR
02/01/2013 15:57
A+
A-

Kabe, 2013 yılına genişletme çalışmaları ile girdi. Kabe kapısının karşısındaki bölümler yıkılıyor.

Kabe çevresinde genişletme çalışmalarını yürüten Türk şirketinde çalışan 400 işçi, mühendis ve mimarlar yeni yıla Kabe’nin genişletme çalışmaları ile girerken, Kabe içerisindeki iş makineleri, buldozerler Kabe kapısının karşısındaki katların yıkımını sürdürüyor.

Genişletme çalışmalarında, Suudi Arabistan’ın inşa ettiği bölümlerin büyük bölümü tamamıyla yıkılırken, 10 yıl önce Merve tepesinin inşası sırasında yıkılan ve sonradan yeniden inşa edilen yapay revakların da büyük bölümü kaldırıldı.

24 saat devam eden çalışmaların sadece namaz vakitlerinde durduğu genişletme çalışmalarının bu bölümünün Ramazan ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Kabe kapısı karşısındaki yapay revaklar böylece daha önce yine Türk şirketi tarafından hazırlandığı şekilde 40 metre kadar Kabe’ye doğru çekilerek yerlerine konulacak.

3 sene içinde, Kabe çevresini genişletme çalışmalarının tamamlanması planlanırken, tavaf alanının genişletilmesi ile hacı ve umre adayları için rahatlık sağlanması hedefleniyor.

Bu arada umre mevsiminin başlamasıyla birlikte Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinden Müslümanlar Kabe’yi ziyaret etmeye başladı.

AA

ETİKETLER: