Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Rusya’dan Bayraktar TB2 SİHA sorusuna cevap! Merakla beklenen açıklama geldi

Rusya’dan Bayraktar TB2 SİHA sorusuna cevap! Merakla beklenen açıklama geldi
27/07/2022 19:44
A+
A-

Rusya’dan Bayraktar TB2 SİHA’lara ilişkin ilk kez resmi bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Baykar ile işbirliği yapılıp yapılmayacağı sorusuna “İki ülke arasındaki askeri-teknik işbirliği, sürekli olarak gündemde bulunuyor ve böylesine hassas bir alanda işbirliğimizin gelişiyor olması, ikili ilişkilerimizin tüm alanlarının son derece yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor” yanıtını verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye’nin Bayraktar İHA’larının üretiminde işbirliği konusunun Soçi’de yapılacak Putin-Erdoğan zirvesinde gündemde olup olmayacağı konusunda somut ifadeler kullanmamayı tercih etti.

Kremlin Sözcüsü Peskov’a bugünkü basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ağustos’taki görüşmede Bayraktar İHA’larının üretimi konusunda Baykar Makina ile işbirliğinin ele alınıp alınmayacağı soruldu.

Peskov, “İki ülke arasındaki askeri-teknik işbirliği, sürekli olarak gündemde bulunuyor ve böylesine hassas bir alanda işbirliğimizin gelişiyor olması, ikili ilişkilerimizin tüm alanlarının son derece yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor” yanıtını verdi.

Putin ve Erdoğan’ın kısa süre önceki temaslarında askeri-teknik işbirliği konusunu farklı boyutlarıyla istişare ettiğini anımsatan Peskov, neredeyse her görüşmede farklı boyutların ele alındığını ve askeri-teknik işbirliğinin Soçi’deki görüşmede de istişare edileceğini kaydetti.

‘Gıda anlaşması masada olacak’
Gıda anlaşmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Peskov, anlaşmanın halihazırda uygulamaya konulmuş olması gerektiğine dikkat çekerek “Süreç ilerliyor ve bu görüşme, Soçi’de sürecin varılan anlaşmalara ne kadar uygun olduğuna dair görüş alışverişi yapmak için iyi bir fırsat olacak” diye konuştu.

 

Kaynak: Türkgün