MHP’li Yıldırım: ‘Terörsüz Türkiye, bölgede bağımsız yaşayabilmenin projesidir’
# MHP’li Yıldırım: ‘Terörsüz Türkiye, bölgede bağımsız yaşayabilmenin projesidir’
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Kızılcahamam’da gerçekleşen İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin terörden arındırılmasının, bölgede bağımsız ve hür yaşamın anahtar projesi olduğunu vurguladı. Yıldırım, tüm provokasyonlara rağmen bu hedefe doğru ilerlediklerini ve sonuç alacaklarına inandıklarını ifade etti.
Terörsüz Bölge Hedefi
Yaşar Yıldırım, konuşmasında **terörsüz bir Türkiye** hedefinin önemine dikkat çekti. “Komşunda bir şey varsa sıra sana gelir” diyerek, bölgedeki gelişmelerin Türkiye’yi nasıl etkileyebileceğine işaret etti. İran’da bu projeyle ilgili ilk olumlu sonuçların alındığını belirten Yıldırım, İsrail’in Türkiye üzerindeki emellerine de değindi: “İsrail’in hedefi Türkiye, çünkü vaat edilmiş topraklarının yüzde 25’i Türkiye sınırları içinde.”
Yıldırım ayrıca, Türkiye’nin iç cephede sağlam durarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğini dile getirdi. “Savaş temennimiz değildir ama görünürde bir İsrail-Türkiye savaşı söz konusu” diyerek, mevcut jeopolitik gerilimlerin farkında olunması gerektiğini vurguladı.
‘Provokasyonlara Rağmen Buraya Geldik Sonucu da Alacağız’
Yıldırım, dünya genelindeki güç dengesizliğine ve hukukun işlemez hale geldiğine dikkat çekerek, “Dünya başı boş, dünyada hukuk yok, kural yok. Güçlü kimse merkez orası. Hak diye de bir şey. Hak güçlünün” dedi. Bu bağlamda, Türkiye’nin iç cephede birliği ve beraberliği sağlaması gerektiğini belirtti.
Son altı ayda Türkiye’ye yönelik füze saldırılarına atıfta bulunan Yıldırım, bu tür provokasyonlara müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi. “Sloganlarla memleket yönetilmiyor, devlet aklıyla yönetiliyor” diyerek, duygusal tepkiler yerine stratejik düşünmenin önemine vurgu yaptı.
MHP’li Yıldırım’dan CHP’ye Tepki
Yıldırım, iç siyasetteki karışıklıkların odağının CHP yönetimi olduğunu iddia etti. CHP’de yaşanan yönetim değişikliklerine değinerek, parti içindeki çekişmelerin siyasete zarar verdiğini belirtti. “Biz hiç kimseye ne hain, ne pavyoncu dedik. Söylediklerimiz ortadadır. Bunlar birbirine söylüyor. Siyaset kurumuna büyük zararı vardır CHP’nin yöneticilerinin” diyerek, CHP’nin iç işleyişine yönelik eleştirilerde bulundu.
Ayrıca, CHP yöneticilerinin zaman zaman Atatürkçü kimliklerini ön plana çıkardıklarını, ancak tutarsız davranışlar sergilediklerini ifade etti. Bu durumun ülkeye ve millete zarar verdiğini savundu.
Kaynak: Türkgün