Kayıt dışı Ülkücülük!
Kayıt dışı Ülkücülük!
Kayıt dışı Ülkücülük ve kayıt dışı Ülkücüler;
“Kayıt dışı”, ekonomik bir kavram olarak kullanılsa da, bu defalık, siyasi, sosyal ve ideolojik bir değerlendirme içerisinde yer verdim. Umarım maksat hasıl olacaktır!
Kayıt dışı Ülkücülük;
Türk Milliyetçiliği, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş tarafından, kaide ve kurallar çerçevesinde, doktiriner bir tanım içerisinde, ÜLKÜCÜLÜK adı ile insanlık aleminde, siyaset tarihinde yerini almıştır.
Ülkücülük, doktiriner bir kimlik ve tarif içerir.
Dokuz Işık, Ülkücü Hareketin kubbesini oluştururken, yine aynı doktirin çizgisinde şekillenen, tarif ve tanımlar da, Ülkücülük fikriyatı içerisinde yer edinmiş, kubbeden zemine bir bütünlük oluşturmuştur.
Ülkücülük, felsefesi olan, kuralları olan, kendi mantığı içerisinde bütünlük arzeden, devlet ebet müddet ilkesini önceleyen fikir zenginliğidir. Dokuz Işık doktirinini bilenler, ülkücülüğün hedef ve maksatlarını da bilirler.
Kısaca izah ettiğim düşüncelerin dışında kalanlar, kurumsal olarak Ülkücülük iddiasında bulunamazlar. Bulunmakta ısrar etmiş olsalar da, nafiledir. Çünkü, “Dokuz Işık”çı bir görüşü olmayan, buna rağmen ülkülük taslayan bütün siyasi organizasyonlar. KAYIT DIŞIDIR.
Kayıt dışı Ülkücüler;
Ülkücü birey olarak, kendisini şekillendiren fikir sistemi içerisinde olma ve kalma mecburiyetindedir.
Ülkücü Hareketin kuralları ve talepleri, ülkücüyü bağlar.
Şöyle ki;
Ülkücü, ülkücünün kardeşidir ilkesine göre hareket etmeyen KAYIT DIŞIDIR.
Kurumsal disiplin içerisinde hareket etmeyen KAYIT DIŞIDIR.
Lider, Teşkilat, Doktirin felsefesini yok sayan KAYIT DIŞIDIR.
Ülkücü Hareketi temsil noktalarında görevli olduğu zaman diliminde, ülküdaşlarına kapılarını kapatanlar, bir güler yüz, bir bardak çay esirgeyenler KAYIT DIŞIDIR.
Hareketi temsil noktasında olanlar, Hareketin liderine yük oluyor ve bu durumda ısrar ediyorlarsa KAYIT DIŞIDIR.
Son söz;
Kayıt dışı olan her şey, düşük kıymettedir.
İrfan Topçu