Dolar 32,3972
Euro 34,6274
Altın 2.392,68
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Kılıçdaroğlu: “Demokrasi olmazsa olmazımız siz bir partiyi kapatamazsınız”

Kılıçdaroğlu: “Demokrasi olmazsa olmazımız siz bir partiyi kapatamazsınız”
08/06/2021 23:27
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasi olmazsa olmazımız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye çok partili hayatı getiren partinin CHP olduğunu belirterek, “Dünyada başka örneği yoktur. Demokrasi olmazsa olmazımızdır çünkü demokrasinin olduğu ülkelerde büyüme hızlanır, insanlar kucaklaşır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında, Irak’ın kuzeyinde el yapımı patlayıcıya basarak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker’in dün Samsun’da toprağa verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, Şeker’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, “müzik dünyasının çok önemli bir aktörü” olarak nitelendirdiği Hasan Saltık’ın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, “Anadolu’nun unutulan, kaybolan müziklerini, ninnilerini, şarkılarını, türkülerini derledi. Bizim gerçekten de müzik kültürümüzün korunması açısından Kültür Bakanlığının yapamadığını Hasan Saltık yaptı. Bir kalp krizi sonucu hayata veda etti. Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün müzik dünyasının başı sağ olsun.”

CHP’li 30 milletvekilinin Çankırı ve ilçelerinde incelemelerde bulunduğunu ve sorunları içeren raporu kendisine sunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bütün arkadaşlarım, gerçekten her ile nasıl büyük bir özen gösteriyorlarsa Çankırı’ya da aynı özeni gösterdiler. Bütün ilçelere gittiler, gezdiler.” dedi

“Demokrasi olmazsa olmazımız”
Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye, özgür iradesiyle çok partili hayatı getiren partinin CHP olduğunu belirterek, “Dünyada başka bir örneği yoktur. Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Çünkü demokrasinin olduğu ülkelerde büyüme hızlanır, insanlar kucaklaşır.” şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Siyasi partiler sahneye çıkarlar, vatandaşa giderler, programlarını, seçim bildirgelerini açıklarlar ve vatandaştan oy isterler. Vatandaş en büyük hakemdir, arzu ettiği partiye gider, oyunu verir. Milli irade oluşur ve parlamentoda 600 milletvekili halkın oylarıyla seçilir ve buraya gelir. Böyle bir ortam içinde yani demokrasinin var olduğu, demokrasinin savunulması gereken bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Baskı uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Partinin yöneticileri, ellerine silah alıp ortalıkta geziyorlarsa eyvallah, zaten savcı harekete geçer. Ama savcı, siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir, demokrasiyi yok ediyorsunuz demektir. Vatandaş gider, sandıkta istediği partiye oy verir.”

Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması istemiyle AYM’de yeniden açılan davaya ilişkin, cumhuriyet tarihi boyunca birçok partinin kapatıldığını ve hiçbir sonucun elde edilmediği değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Türkgün