Dolar 32,3813
Euro 34,5940
Altın 2.389,98
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Mansur Yavaş’a Mektup

04/02/2021 14:34
A+
A-

Mansur Bey, Milliyetçi/Ülkücü harekete uzun yıllar yük oldunuz. Şöyle ki, iki dönem Beypazarı ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı oldunuz. Seçildiğiniz partiyi ve partilileri temsil kabiliyetini kaybettiğiniz gibi, Beyparı sakinlerinin de itimatını kaybettiniz. Çünkü, yüreklerde kovulduğunuz ülkücü hareket ve MHP’den sonra, sığındığınız CHP’den aday olduğunuzda, Beypazarı’ndan aldığınız oy o ilçeye ne kadar yük olduğumuzun belgesi niteliğindedir.
Kemal Kılıçtaroğlu tarafından ikinci kez Belediye Başkan adaylığına atandığınız seçimlerde yine Beypazarlı hemsehrilerinizin iltifatını görmediğiniz, sandık sonuçlarından anlaşılmaktadır.
Son yerel seçimlerde, sizi aday olarak atayan Kemal Kılıçtaroğlu’nun kendi partisinde dahi karşılığı azalmıştır, dolayısıyla; CHP seçmeni, kısmen seçilmiş, yarı atanmış olan Belediye Başkanlarından desteğini her geçen gün daha da fazla çekmektedir. manipüle edilmiş seçmenin güveni azalmış, kovulduğunuz partide ise karşılığınız hiç yoktur.
Geriye kalan HADEP’in desteği ile ve sizi yönlendirdiğini söylediğiniz ajansın kollaması ile Ankaray’ı nasıl yöneteceksiniz?
Artk, yarı atanmış, yarı seçilmiş durumunuz ve arkanızda her geçen gün azalan seçmen desteğinizi göz önünde bulundurmanız ve Ankara’nın geleceğini düşünmeniz elzemdir.
Siyasî etik ve Ahlâk gereği, istifa etmenizin daha doğru olacağını tavsiye ederim.

 

İrfan TOPÇU

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR