Dolar 34,1942
Euro 38,1951
Altın 2.921,49
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 29°C

Yerli ve milli 3 boyutlu yazıcı ürettiler

Yerli ve milli 3 boyutlu yazıcı ürettiler
04/02/2021 13:24
A+
A-

Ankara’da genç girişimcilerin kurduğu bir firma, hem kompozit hem polimer baskı yapabilen yerli 3 boyutlu yazıcı geliştirdi. Bu yazıcı, dünyadaki en sessiz ve tasarruflu modellerden biri oldu.

Yerli imkanlarla yenilikçi fikirleri hayata geçiriyor, özgün tasarımlarla Türkiye’nin ileri teknoloji hamlesine katkı sağlıyorlar.

Genç girişimciler, 3 boyutlu yazıcı üreten yerli bir firma kurdu.

Kompozit ve polimer baskı yapan 3 boyutlu yazıcı üretildi

Başkent’te üretim yapan bir firma, 2 yıllık çalışma sonucunda yazıcıyla kompozit, polimer ve metal baskı yapmayı başardı.

Firma Genel Müdürü Hasan Aktan, “Polimer ile alakalı birçok malzemenin basımını gerçekleştiriyoruz, sert ve esnek malzeme olarak. Bunun dışında kompozit ile alakalı şu anda mevcutta çalışmamız sürmekte. Amacımız yerli kompozit flementi üretmek” dedi.

Dünyadaki en sessiz modellerden

Türkiye’de ilk olan cihazın ara yüzünden tasarımına kadar bütün parçalar yerli ve milli olarak geliştirildi.

Dünyadaki en sessiz modellerden olan yazıcı, 1 ampul gücünde elektrik tüketiyor.

Aktan, yazıcılarda sağlık açısından önerilen PLA, ABS, TPU gibi malzemeleri kullandıklarını açıkladı.

Firma, yerli teknoloji alanında yeni girişimler için örnek olmak istiyor.

Kaynak: Türkgün