Dolar 34,1616
Euro 37,7731
Altın 2.920,23
BİST 8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Açık
İstanbul
27°C
Açık
Cum 29°C
Cts 27°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Yunanistan Başpiskoposu’na sert tepki: Cehalet içinde

Yunanistan Başpiskoposu’na sert tepki: Cehalet içinde
19/01/2021 23:51
A+
A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Yunanistan Başpiskoposu’na sert tepki: Cehalet içinde

“İslam’ın bir din olmadığını” ve “Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu” söyleyerek skandal açıklamalarda bulunan Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’a Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden çok sert tepki geldi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “İslam’a zalimce saldıran, İslam’ın din olmadığını siyasi bir parti olduğunu savunan Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un ifadelerini şiddetle kınıyor ve Müslümanlardan resmen özür dilemesini talep ediyoruz.” denildi.

“Bu tür açıklamalar, insanlığa hizmet etmiyor. Gizli kinden ve çifte standart politikasından kaynaklanıyor. Yunanistan Başpiskoposu, İslam’a karşı tam bir cehalet içinde.” ifadeleri kullanılan açıklamada, İslam’ın Medine Vesikasıyla Müslümanlar ve diğer din mensuplarının birlikte yaşamasının temellerini atan ilk din olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, İslam’ın tüm insanlara ibadet özgürlüğü tanıdığı, mallarını koruduğu ve bu nedenle gayri müslimlerin vatandaşlık haklarına sahip olarak asırlarca İslam ülkelerinde yaşamayı sürdürdüğü kaydedildi.

Yunan Başpiskopos’un ifadelerinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İİT) İslam dini ve kutsallarını savunmak için üzerine düşen görevi yapması, İslam ülkelerinden de söz konusu açıklamaları kınayıp özür talep etmesi istendi.

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan’ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programda, “İslam’ın bir din olmadığını” ve “Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu” söylemişti.

Kaynak: Türkgün