Dolar 44,8605
Euro 52,8877
Altın 7.005,83
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Dün vaka görülmeyen kenttin bugün Caddeleri endişelendirdi

Sokağa çıkan vatandaşlardan Recep Çakar, “Ben 15 dakika önce caddede yürüyordum. Burada kimse yoktu. Şimdi burası biraz kalabalık oldu. Sosyal mesafe kuralına herkes dikkat etmeli” dedi.

Dün vaka görülmeyen kenttin bugün Caddeleri endişelendirdi
14/05/2020 22:52 | Son Güncellenme: 14/05/2020 22:55
A+
A-

Dün vaka görülmeyen kenttin bugün Caddeleri endişelendirdi


Ordu’da dün yapılan testlerde hiç pozitif vaka çıktığının açıklanmamasının ardından bugün caddeler doldu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kentte önceki gün yapılan Corona Virüs testlerde vakaya rastlanmadığını duyurdu. Yeni vaka görülmeyen kentte bugün ise sokaklarda yoğunluk olduğu gözlemlendi. Bazı vatandaşların maskeleriyle dışarı çıktığı görülürken, bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydıkları görüldü. Kentin en yoğun bölgelerinden olan Köprübaşı Meydanı ile Süleyman Felek Caddesi’nde kabalıklar oluştu.

“Sosyal mesafe kuralına herkes dikkat etmeli”
Sokağa çıkan vatandaşlardan Recep Çakar, “Ben 15 dakika önce caddede yürüyordum. Burada kimse yoktu. Şimdi burası biraz kalabalık oldu. Sosyal mesafe kuralına herkes dikkat etmeli” dedi.

‘Çıkmamamız lazım”
Recai Öziş de acil işler dışında sokağa çıkılmasını doğru bulmadığını ifade ederek, “Vatandaş da kendine göre haklı ama aslında yanlış, çıkmamamız lazım. Çok acil bir işimiz olmadığı sürece sokağa çıkmamızı doğru bulmuyorum. Fakat biz halk olarak böyle bir yapıya sahip değiliz. Sıkıntıya gelemediğimiz için kendimizi sokağa atıyoruz” diye konuştu.

‘İnşallah bundan dolayı kötü bir sonuç çıkmaz”
Ahmet Yılmaz da, insanların dikkat ettiği sürece dışarı çıkmalarının bir problem oluşturmayacağını kaydederek, “Vatandaşlar sokağa çıksa da mesafe kuralına dikkat ederlerse bir problem olacağını düşünmüyorum. İnşallah bundan dolayı kötü bir sonuç çıkmaz. Şu an baktığımda birçok insan maskeli. Arada tek tük maskesiz olanlar var. Baktığımda da kurallara uyuyorlar diye görüyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Türkgün