Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 12°C

YPG/PKK Suriye’de DEAŞ’lıların kampından yüzlerce kişiyi serbest bıraktı

YPG/PKK, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı başlatmasının ardından yüzlerce DEAŞ’lı teröristi serbest bırakmış veya kaçışlarına yardımcı olmuştu.

YPG/PKK Suriye’de DEAŞ’lıların kampından yüzlerce kişiyi serbest bıraktı
11/12/2019 14:13
A+
A-

YPG/PKK Suriye’de DEAŞ’lıların kampından yüzlerce kişiyi serbest bıraktı

Terör örgütü YPG/PKK Suriye’nin kuzeydoğusunda işgal ettiği Haseke ilinde yer alan Hol Kampı’nda alıkoyduğu DEAŞ’lı teröristler ve ailelerinden oluşan 516 kişiyi serbest bıraktı.

AA’nın güvenilir yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, terör örgütü YPG/PKK, Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke ilindeki Hol Kampı’nda tuttuğu bazı DEAŞ’lıları ve ailelerini bölgedeki Arap aşiretlerinin araya girmesiyle salıverdi.

Örgüt, bu kapsamda aralık ayının başından bu yana DEAŞ’lı teröristler ve ailelerinin bulunduğu yerden 516 kişiyi serbest bıraktı.

YPG/PKK, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı başlatmasının ardından yüzlerce DEAŞ’lı teröristi serbest bırakmış veya kaçışlarına yardımcı olmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım’da yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG’nin Tel Abyad Hapishanesi’nden en az 800 DEAŞ’lıyı serbest bıraktığını bildirmişti.

Hol Kampı
YPG/PKK, Hol beldesinde Nisan 2017’de kurduğu kampta Deyrizor’da terör örgütü DEAŞ ile çatışmalardan kaçan sivillerin yanı sıra teslim olan bazı DEAŞ’lıları ve ailelerini tutuyor.

Kampta, örgütün alıkoyduyu siviller insanlık dışı şartlarda barındırılıyor.

Hijyenik olmayan lavabo ve duş kabinleri, yırtık çadırlar, tarihi geçmiş yiyecekler, kronik rahatsızlıkları olanlara ilaç temin edilmemesi, hasta bakımı yapılamaması kamptaki başlıca sorunlar arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum örgütleri sık sık Hol Kampı’ndaki insani durumun giderek kötüleştiği uyarısında bulunuyor ve DEAŞ militanlarının tutulduğu merkezlere erişim talep ediyor.

BM’ye göre 10 bin kapasiteli Hol Kampı’nda 70 binden fazla kişi barınırken, bu kişilerin yüzde 90’ından fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Hol Kampı’nda yaklaşık 50 ülkeden birkaç bin yabancı terörist savaşçı ve ayrıca çok sayıda Suriyeli ve Iraklı terörist bulunuyor.

Kaynak: AA