Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ İSTANBUL’DAN SONRA TRAKYA‘DA

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ İSTANBUL’DAN SONRA TRAKYA‘DA
06/05/2018 15:41
A+
A-

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ TRAKYA‘DA

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz İstanbul’da ve Trakya’da teşkilat ziyaretlerinde bulundu.

Kılavuz Ziyaretler kapmasında İstanbul’da Ülkü Ocakları Sultanbeyli, Esenler ve Esenyurt İlçe Başkanlıklarının yenilenen hizmet binalarının açılışlarına katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Sultanbeyli ve Esenler İlçe başkanlarını da makamlarında ziyaret eden Olcay Kılavuz İstanbul ziyaretleri sonrası Ülkü Ocakları’nın Trakya Teşkilatları ile bir araya geldi. Önce Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı mensubu ülküdaşlarımızla bir araya gelen Genel Başkan Kılavuz sonrasında MHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Tekirdağ ziyaretleri sonrası Kırklareli’ne gelen Kılavuz Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret ederek Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un Trakya ziyaretlerinin son ayağı ise Edirne’ydi. Edirne’ye gelen Genel Başkan Kılavuz Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı’ndaki istişare toplantısı yaptı. Toplantı sonrası Selimiye Camii’nin ziyaret edilmesiyle Trakya ziyaretleri noktalandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Trakya ziyaretleri kapsamında konuşan Kılavuz:

Türk Milleti’nin iyi bir şekilde yönetiminin tesisi adına ülkücü gençlerin milli manevi değerlerle bürünüp millet, memleket faydasına hizmet edebilecek makama gelmeleri için evvela iyi bir eğitim almalıdır. Ülkü Ocakları olarak bizim de eğitimli bir nesil yetiştirmek, yetiştirdiğimiz bu gençleri Türk Milleti’nin ve devletinin hizmetine sunmaktan başka bir gayemiz yoktur. Bizim hedefimiz; bilimsel anlamda ilerleme kaydederek, Türk Milleti’nin yaşadığı sorunlar kapsamında araştıran, çözüm önerileri ortaya koyan, milli ve manevi hassasiyetlere sahip nitelikli bireyler yetiştirmektir. Türklüğün tarihinden güç alan, İslami gereklere göre yaşayan bir gençlik ortaya çıkarmaktır. Çünkü bizler içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında milli ve müreffeh bir Türkiye’nin inşası, diğer ülkelere bağımlı olmaktan kurtulunması, her alanda yerel üretimin güçlendirilmesinin dış ülkeler merkezli fikirlerle değil ancak kendi değerlerimizle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Milletimizin değerlerinden ve gerçeklerinden uzak, toplumun sosyal yapısına uygun düşmeyen gelişmelere yol açabilecek nitelikteki adımların bizim yaşadığımız temel sorunların çözümü noktasında katkı sağlamayacağını düşünüyoruz. Ülkemizin sahip olduğu gençlik potansiyelini doğru bir şekilde kullanmak ve yönlendirmek için az önce bahsettiğim eksende gece gündüz demeden çalışıyor, hayata geçirdiğimiz projeleri her geçen üzerine daha da koyarak sistemli bir şekilde devam ettiriyoruz.

Ülkü Ocakları tarihinden aldığı kutlu miras ve gerçekleştirilmesi gereken ideallerinden ötürü adeta gündüz durmadan gece uyumadan tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim odaklı hayata geçirdiğimiz projeler tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim odaklı hayata geçirdiğimiz projeler tüm hızıyla devam ediyor. Çünkü Ülkü Ocakları olarak bizler sağlam bir geleceğin yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. İyi bir eğitim almamış, olayları tüm yönleriyle analiz edemeyen dar bir ufka sahip olan bireylerin vatanımızı ve milletimizi ileriye götüremeyeceğini düşünüyoruz. Her gencimizin milli ve müreffeh bir Türkiye’nin yeniden inşasını tabiri caizse kızıl elması olarak kabul edip, bu hedef çerçevesinde hayatını programlaması gerektiğini düşünüyoruz. İdeallerimizi gerçekleştirmek adına kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. İçinde bulunduğumuz çağı yakalamak ve her alanda yerli üretime geçebilmek için teknolojik gelişmelere ayak uydurmalısınız Bilginin yenemeyeceği gücün ve aşamayacağı engelin olmadığını aklınızdan çıkarmalısınız.” Dedi.

Son dönemde ülkemizde yaşanan gelişmelere de değinen Genel Başkanımız Olcay Kılavuz: “Ülkemiz adına oldukça zor ve kritik bir dönemden geçmekteyiz. Dış odaklar ve bu mihrakların taşeronu olan terör örgütleri vasıtasıyla kutsal vatanımız kuşatma altına alınmaya çalışılmaktadır. Anadolu’nun canla, kanla, başla yurt yapılıp vatanlaştırılması kadar eski olan bu hesaplaşma günümüzde aynı hızla sürdürülmektedir. Türklerin Anadolu’ya mührünü vurması, bu güzel coğrafyayı güzide bir vatan haline getirmesi Haçlı zihniyetini hortlatmış; Türklüğün bu topraklardan silinmesi adına Hilal ile Haç’ın kavgası başlamıştır.

Türk ve Türkiye düşmanlarının vatanımızın üzerine oynadığı bu oyunları bertaraf etmek adına çok büyük bir ehemmiyete sahip olan 24 Haziran seçimleri üzerine ülküdaşlarımız ile istişareler gerçekleştirdik. Bu seçimlerin Türk’ün beka meselesi olduğunu dile getirip Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in emrinde yorgunluğa, yılgınlığa, atalete mahal vermeden her türlü planı, ihaneti, davamız ve vatanımız üzerinde kurgulanmaya çalışılan tüm oyunları yıkarak aşıp geçeceğimizi ve canla başla çalışacağımızı ifade ettik. Ülkü Ocaklıların hainlere, fırsatçılara, teröristlere, Türk’ü bu topraklarda istemeyen dış odaklara karşı büyük bir kararlılıkla 24 Haziran seçimlerine yönelik çalışma yapmaları gerektiğinin talimatını verdik. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde dâhili ve hârici düşmanlara karşı Türk’ün iradesini, Türk’ün mührünü ve Türk’ün gücünü 24 Haziran seçimlerinde göstermemiz gerektiğinin iradesini ortaya koyduk.

Bu vesileyle Türk gençliği adına bir kez daha ifade ediyorum ki Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’nin sözü sözümüz kararı kararımızdır.

Ayrıca Sözde partisinin adı vatan olan ama yaptıklarına bakıldığında vatan hainliği ile özdeşleşen bir tane kendini bilmez; pkknın, bebek katilinin ve hainlerin yardakçısı canavar çıkmış Liderimiz Sayım Devlet Bahçeli beyefendiye 15 Temmuzda neredeydin diye şerefsizce açıklama yapmış.

Liderimizin 15 Temmuzda nerde olduğunu milletimizde biliyor, devletimizde biliyor, bütün dünya biliyor be şerefsiz. Milliyetçi Ülkücü hareket her dönemde milletimiz devletimiz ve vatanımız adına teminat olmuştur. Dün de böyle olmuştur bugün de böyle, yarında böyle olacaktır.

İfadelerini kullandı.