Dolar 34,2467
Euro 37,8104
Altın 2.932,18
BİST 8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 27°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

“KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ”

“KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ”
06/07/2016 14:06
A+
A-

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.
ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Derelerin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Selde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kaybolan kişinin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Ordu’da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel, bugün de Perşembe İlçesi’nde etkisini gösterdi. İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı ve Gargacak dereleri taştı. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle yüksek kesimlerdeki Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerindeki vatandaşlar sel sularının evlerine kadar gelmesi nedeniyle mahsur kaldı. Park halindeki araçlar sel sularıyla süreklendi.

KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ

Kaleyaka Mahallesi Gargacak mevkiinde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Alim Canbulut kayboldu. Canbulut’un bulunması için tüm ekipler seferber oldu. Canbulut’u kurtarmak için sel sularına arasına giren kuzeni 55 yaşındaki Mustafa Canbulut da akıntıya kapıldı. Güçlükle vatandaşlar tarafından sel sularından çıkarılan Mustafa Canbulut, kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer hayatını kaybeden kişinin kimliği ise tespit edilemedi. Aynı bölgede mahsur kalan 6 kişi ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Kurtarılanlardan yaralı olan iki kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Perşembe İlçesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Kaybolan kişinin bulunması için çalışmaların yoğunlaştığı ifade edildi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da kurtarılarak kepçe yardımıyla güvenli bölgelere taşındı.
METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün sağanak yağışın etkisi altındaki Ordu için bugünde çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji yetkililerine göre, halen Ordu-Perşembe-Ünye üzerinde bulunan ve özellikle Perşembe ilçesinde sürekli yağışlara sebep olan kütlenin etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yetkililer, oluşacak çok kuvvetli ve şiddetli yağışların meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde vatandaşları uyardı.

ORDU’YA 24 SAATTE 158.8, SON 5 GÜNDE 344.8 KİLOGRAM YAĞIŞ
Sele dönüşen aşırı yağışlar Ordu ve Rize’ye düştü. Ordu 24 saatlik dilimde en fazla yağışı dün aldı. Meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgilere göre pazartesi sabahı 06.00 ile salı sabahı 06.00 arasında Perşembe’ye tam 158. 8 kilogram yağış düştü. Perşembe’de bir sonraki gün yağışın etkisi azaldı. Son 24 saatte metrekareye 44.2 kilogram yağışın düştüğü ilçede son 5 günde ölçülen toplam yağış miktarı ise rekor düzeyde: metrekareye 344.8 kg

Aşırı yağışın bölge genelinde bazı merkezlerde son 24 saatte ölçülen değerler de şöyle,

Rize (merkez) 140,2 kg
Giresun ( çanakçı) 67.3 kg
Rize (güneysu) 63.6 kg
Artvin (arhavi) 59.7 kg

DHA