MHP Lideri Devlet Bahçeli: Türk Polisi Yalnız Değildir Yanlız Bırakılmamalıdır
MHP Lideri Devlet Bahçeli: Türk Polisi Yalnız Bırakılmamalıdır
TBMM Grup Toplantısında Polis Teşkilatına Destek Mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bahçeli, Türk polisinin milletin huzurunun teminatı olduğunu belirterek, “Türk polisi yalnız değildir, yalnız bırakılmamalıdır, yalnızlaştırılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.
“Türk Polisi Devletin Sokaktaki Aklıdır”
Bahçeli, Türk polisinin yalnızca bir güvenlik unsuru değil, devletin sokaktaki aklı, gecedeki gözü ve kriz anındaki refleksi olduğunu vurguladı. “Milletimizin huzuruna kasteden her tehdidin karşısında dimdik duran irade, Türk polisimizin bükülmez bileğinde hayat bulur.” diyen Bahçeli, polis teşkilatının devletin sürekliliğini sağlayan hayati bir damar olduğunu ifade etti.
Polis Teşkilatı’nın tarihsel mirasına değinen Bahçeli, Osmanlı döneminden bugüne iç düzenin korunmasının devletin bekası açısından önem taşıdığını belirtti.
“Polislerimizin Hayat Şartları Görmezden Gelinemez”
Bahçeli, emniyet mensuplarının ağır çalışma koşullarına dikkat çekerek, “Polislerimiz üzerine atılı bulunan fazla mesai sorunu ihmal edilemez. Karşılığı hissedilmeyen çalışma saatleri, sınırı belirsizleşen nöbet görevleri ve sürekli teyakkuz hali; polislerimizin omuzlarına çok ağır bir yük bindirmektedir.” dedi.
Polis intiharlarına da değinen Bahçeli, uzun mesai saatlerinin ve psikolojik baskının yıpratıcı etkilerine dikkat çekti. “Görev yoğunluğunun altında ezilen hiçbir polis kardeşimizi görmezden gelmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.
“Bu Mekanizma Zayıflarsa, Devlet Körleşir”
Bahçeli, polis teşkilatının devletin erken uyarı mekanizması olduğunu belirterek, “Polis, sadece bir güvenlik unsuru değil; aynı zamanda devletin sokaktaki nabzını tutan, krizleri ilk hisseden ve müdahale eden bir yapıdır. Bu mekanizma zayıflarsa, devlet körleşir. Bu mekanizma yıpranırsa, devlet ağırlaşır. Bu mekanizma çökerse, devlet felç olur.” dedi.
“Türk Polisi Milletin Huzurunun Teminatıdır”
MHP Lideri, Türk polisinin fedakârlıkla görev yaptığını belirterek, “Bayramda, afette, terörle mücadelede, seçimde, trafikte, her yerde ve her zaman görevde olan polis kardeşlerimiz; evlerimizde huzurla uyumamız için üstün bir adanmışlıkla çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, şehit polisleri rahmetle andı, gazilere minnetlerini sundu ve görev başındaki tüm emniyet mensuplarına başarılar diledi.
Açıklamada;
Değerli Dava Arkadaşlarım,
Devletimizin kudreti, kimi zaman gece yarısı dışarıda yürümekten korkmayan bir gencimizin sükûnetinde, kimi zaman trafikte çıkan bir kriz anında, kimi zamansa aniden patlak veren bir kargaşa teşebbüsünde suret kazanır.
Milletimizin huzuruna kasteden her tehdidin karşısında dimdik duran irade, Türk polisimizin bükülmez bileğinde hayat bulur.
Türk polisi; asayişin teminatı, kamu düzeninin muhafızı, toplumsal huzurun siperi, bayrağın gölgesinde görev yapan cefakar evlatlarımızdır.
Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu anlamlı zaman diliminde, yalnızca bir kurumun tarihsel serüvenini değil; devletin sürekliliğini sağlayan hayati bir damarın, görünmeyen fakat hissedilen bir kudretin, sessiz fakat sarsılmaz bir iradenin varlığını konuşmak mecburiyetindeyiz.
Zira polis teşkilatı, herhangi bir meslek grubunun ötesinde; devletin sokaktaki aklı, gecedeki gözü, kriz anındaki refleksi ve toplumla kurduğu en doğrudan temas noktasıdır. Bu teşkilat, sadece suçla mücadele eden bir yapı değil; aynı zamanda devletin varlığını günlük hayatın en somut alanında temsil eden canlı bir organizmadır.
Tarihe dönüp baktığımızda görürüz ki, güçlü devletler yalnızca ordularıyla değil, iç düzenlerini sağlayan teşkilatlarıyla ayakta kalmıştır. Osmanlı Devleti’nin en zor dönemlerinde dahi asayişin muhafazası için kurulan zaptiye teşkilatları, yalnızca güvenliği değil, devletin otoritesini ve devamlılığını temsil etmiştir. Çünkü iç düzen çökerse, dış tehditlerin önünde duracak hiçbir set kalmaz.
İşte Türk Polis Teşkilatı, bu tarihsel mirasın bugünkü taşıyıcısıdır.
Polis Haftası münasebetiyle, yurdumuzun dört bir yanında gecesini gündüzüne katarak görev yapan; kimi zaman canı pahasına, kimi zaman evladıyla geçireceği zaman pahasına, kimi zaman kendi yorgunluğunu içine atarak vatandaşlarımızın güvenliği için vazife başında olan bütün emniyet mensuplarımızı hürmetle selamlıyorum.
Şehit olan polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Görevi başındaki her bir polis kardeşime de üstün başarılar temenni ediyorum.
Türk polisi bugün çok ağır bir yük taşımaktadır. Bayramda, afette, terörle mücadelede, seçimde, trafikte, her yerde ve her zaman görevde olan polis kardeşlerimiz; evlerimizde huzurla uyumamız üstün bir adanmışlıkla çalışmaktadır.
Bu adanmışlık elbette kıymetlidir. Elbette güvenliğimiz riske atılamaz ancak güvenliği sağlayan insan unsuru da görev başında yıpratılamaz.
Emniyet mensubu kardeşlerimizin hayat şartları görmezden gelinemez. Polislerimiz üzerine atılı bulunan fazla mesai sorunu ihmal edilemez. Karşılığı hissedilmeyen çalışma saatleri, sınırı belirsizleşen nöbet görevleri ve sürekli teyakkuz hali; polislerimizin omuzlarına çok ağır bir yük bindirmektedir.
Bu kapsamda polis intiharlarını es geçmemek gerekir.
Uzun mesai saatlerinin yorduğu, psikolojik baskının yıprattığı, yalnızlaşmanın yükünü taşıyan ve görev yoğunluğunun altında ezilen hiçbir polis kardeşimizi görmezden gelmemiz mümkün değildir. Türk polisi yalnız değildir. Yalnız bırakılmamalıdır. Yalnızlaştırılmamalıdır.
Polis, sadece bir güvenlik unsuru değil; aynı zamanda devletin sokaktaki nabzını tutan, krizleri ilk hisseden ve müdahale eden bir erken uyarı mekanizmasıdır.
Bu mekanizma zayıflarsa, devlet körleşir.
Bu mekanizma yıpranırsa, devlet ağırlaşır.
Bu mekanizma çökerse, devlet felç olur.