Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

BEBEK KATILININ, TÜRKIYE’YE GETIRILIŞININ YIL DÖNÜMÜNDE OLAYLAR ÇIKTI!

BEBEK KATILININ, TÜRKIYE’YE GETIRILIŞININ YIL DÖNÜMÜNDE OLAYLAR ÇIKTI!
15/02/2014 15:42
A+
A-

Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünde Hakkari ve Van’da bir grup göstericiler olaylara yol açtı.

Abdullah Öcalan‘ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü bahane eden bir grup gösterici, ilçenin 3 ayrı noktasında yollara barikat kurarak slogan atmaya başladı. Polis, gösterici gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine taş ve molotoflarla karşılık veren göstericiler, ara sokaklarda eylemlerini sürdürüyor.Kepenklerin kapalı olduğu ilçede olaylar devam ediyor.

VAN’DA DA OLAYLAR ÇIKTI

Van’da Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getiriliş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan ve aralarında milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Sebze Hali Kavşağı’na kadar yürüdü. Burada BDP Van Milletvekili Özdal Üçer tarafından yapılan açıklamanın ardından tekrar geri dönen kalabalıkla polis arasında olaylar çıktı. Taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran kalabalığa polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar devam ediyor.

DİYARBAKIR’DA OLAYLAR ÇIKTI

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 15. yıl dönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından göstericiler, polise el yapımı bomba, havai fişek, molotoflarla saldırdı. Polis ekipleri ise biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su kullanarak göstericileri dağıttı.

BDP, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca Batıkent Meydanı’nda düzenlediği eylem ve etkinliğinin ardından bugün Bağlar Dörtyol’a yürüyüş gerçekleştirdi. Batıkent Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, Dörtyol’a doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında bulunan AK Parti Bağlar ilçe binasına herhangi bir saldırının yapılmaması için BDP’liler parti önünde bekledi.

Dörtyol’da BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak’ın konuşmasının ardından bir grup 10 Nisan Polis Karakolu bölgesine doğru yürüyüşe geçti. Burada yolu kapatan polis, göstericilerin yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine göstericiler polise, el yapımı bomba, havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen çok sayıda TOMA ve zırhlı araç, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklar kaçarak izlerini kaybettirdi.
Kentin bazı noktalarında eylemler devam ediyor.

BATMAN’DA OLAYLAR ÇIKTI

Batman’da izinsiz yürüyüş yapmak isteyen grup ile polis arasında olaylar çıktı. Göstericiler polisi taş yağmuruna tutarken, güvenlik güçleri de göstericileri tazyiki su ve gaz bombası kullanarak dağıttı.

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat nedeniyle BDP Batman’da protesto yürüyüşü düzenlemek istedi. Belediye önünde toplanan grup, Sanat Sokağı’na ilerlemek istedi. Yürüyüş sırasında grubun içindekilerin polise taş atmasıyla olaylar çıktı. Atılan taşlara karşılık olarak polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Polisin attığı gaz bombasında çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Bir eve isabet eden gaz bombası paniğe neden oldu. Evde bulunan 6 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.Çıkan olaylarda 25 kişi gözaltına alındı.