Dolar 32,5180
Euro 34,8973
Altın 2.454,80
BİST 9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Alaattin Çakıcı’dan ilk açıklama

Alaattin Çakıcı’dan ilk açıklama
16/04/2020 20:16 | Son Güncellenme: 19/05/2020 00:32
A+
A-

Alaattin Çakıcı’dan ilk açıklama

Yeni Ceza İnfaz Yasası kapsamında tahliye edilen Alaattin Çakıcı, ilk kez konuştu. Kendi el yazısıyla kaleme aldığı açıklamada Çakıcı, yasanın mimarı olarak nitelendirdiği MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Alaattin Çakıcı’nın avukatı Zeynep Çiftçi, Alaattin Çakıcı’nın kendi el yazısıyla kaleme aldığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte Alaattin Çakıcı’nın mektubu;

“Özgürlük ile esaret birbirine yapışık bir çizgidir. Tıpkı bedende ruhun esareti gibi. Ruhun bedeni terk edip kendi dünyasına dönmesi özgür olması demektir. Yeni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yasanın diğer mimarı, son dört yıldır devletimizin bekası için Batı emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları için tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim.”

“Özgürlük ile esaret birbirine yapışık bir çizgidir. Tıpkı bedende ruhun esareti gibi. Ruhun bedeni terk edip kendi dünyasına dönmesi özgür olması demektir.” 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

“Yeni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı dünya Türklerinin efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bu yasanın diğer mimarı son dört yılın devletimizin bekası için Batı emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim.

“KORONA VİRÜSÜ UYARISI”

Not:

Esaretten özgürlüğe kavuşmuş mahkum arkadaşlar; özgürlüğümüzü bizlere veren her iki değerli siyasi iradeye, aziz Türk milletine lütfen birinci derecede sorumlu olduğumuzu unutmayın. Ayrıca ülkemizde ve dünyada büyük ölümlere neden olan corona virüsten dolayı lütfen toplum bilinci ve sorumluluğu içerisinde olun. Devletimize güvenin.”