Dolar 44,4582
Euro 51,4480
Altın 6.334,69
BİST 12.727,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 13°C
Pts 12°C
Sal 17°C

Yunanistan: “sessiz katil” geliyor

Yunanistan: “sessiz katil” geliyor
07/08/2025 17:46
A+
A-

Mavi Vatan’da güç gösterisi! Yunanistan: “sessiz katil” geliyor

Dünyanın ilk alçak irtifa çok amaçlı insansız hava aracı olan TALAY, Yunan basınında mercek altına alındı. Katlanabilir kanatları sayesinde hızlı bir şekilde konuşlandırılabilen ve 30 kilograma kadar sensör ya da mühimmat taşıma kapasitesine sahip olan TALAY, saatte 200 kilometre hıza ulaşabilmesi nedeniyle ‘denizlerin sessiz katil’ ifadeleriyle haberlere konu oldu. İşte detaylar…

Türkiye, yerli ve milli imkanlarla savunma ve caydırıcılık alanında her geçen gün yeni teknolojiler üretirken, komşu Yunan basını da bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Son olarak Yunan basını, 2026 yılında seri üretime geçmesi beklenen TALAY İHA’yı mercek altına aldı.

Deniz yüzeyinden 1 ila 3 metre yükseklikte uçarak hedefine yaklaşan kamikaze İHA TALAY hakkında Yunan basınında övgüyle bahsedildi.

Yunanistan’dan çaresizlik itirafı: Türkiye’nin gerisinde kaldık

“TÜRKİYE, DENİZLERİN SESSİZ KATİLİNİ TANITTI”

Banking.news’den aktarılan habere göre; İHA’nın , alçak irtifada uçarken radar tarafından tespit edilemediğine dikkat çekilen haberde, Hedefe yaklaşırken, gezici mühimmat yer etkisinden yararlanarak denizde yüzmüyor, bu da saldırıyı daha etkili hale getiriyor ifadelerine yer verildi.

Yerli İHA’nın teknik özelliklerinden övgü ile bahsedilen haberde, İHA, muharebe koşullarında hızlı bir şekilde konuşlanmasını sağlayan katlanır kanatlarla donatıldığına aynı zamanda Talay İDA, mühimmat veya cihazlar için 30 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Mavi Vatan’da nefes kesen anlar! TCG Bozcaada yardıma koştu

İHA TALAY’ın 300 KM menzile sahip olduğunu belirten Atina basını, yaklaşık 200 km/s seyir hızına ulaşabildiğini de aktardı.

SERİ ÜRETİME GEÇECEK!

Serbest uçuş kabiliyetini de 100 metre irtifaya çıkararak kanıtlayan TALAY için deniz testlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim sürecine geçilecek. Deniz testleri tamamlandıktan hemen sonra, Ekim 2026 itibarıyla seri üretim hattı devreye alınacak.

Üretim hattından çıkan ilk seri örneklerin Ocak 2027 sonunda kullanıcı birliklerine teslim edilmesi planlanıyor.

TCG ORUÇREİS, Mavi Vatan savunmasında yerini aldı

Eğitim, lojistik ve destek altyapısı kurulduktan sonra, sahada tam taktik angajman ve ISR görevlerine 2027 başında çıkması hedefleniyor.

Kaynak: Türkgün