Dolar 44,6678
Euro 52,4248
Altın 6.855,98
BİST 14.040,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

PKK, CEYLANPINAR’DAKİ ÇATIŞMAYI ÜSTLENDİ

PKK, CEYLANPINAR’DAKİ ÇATIŞMAYI ÜSTLENDİ
25/07/2014 17:15
A+
A-

3 askerin şehit olduğu Ceylanpınar’daki saldırıyı PKK üstlendiŞANLIURFA’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi’nde, geçen pazartesi günü 3 askerin şehit olduğu çatışmayı PKK üstlendi. PKK’nın askeri kanadığı HPG tarafından yapılan açıklamada, çatışmanın pusuya düşürüldükleri için çıktığı ileri sürüldü.

Suriye sınırındaki Ceylanpınar’da, geçen pazartesi gecesi sınırı geçmeye çalışan ve askerlerin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’li teröristlerle çatışma çıktı. 3 askerin şehit edildiği ve ilk etapta kaçakçılar olduğu söylenen grubu bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı, PKK/PYD’li olarak açıkladı. PYD’nin kabul etmediği ve IŞİD militanlarının gerçekleştirebileceğini ileri sürdüğü çatışmayı PKK’nın silahlı kanadığı HPG, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen internet sitelerine yaptığı açıklamayla kabullendi.

HPG tarafından yapılan ve pusuya düşürüldükleri için çatışmanın çıktığı ileri sürülen açıklamada, “Mardin eyalet komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilen gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar-Rasulayn alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır” denildi.

Açıklamada, Ceylanpınar’da pusuya düşürülmelerinin ateşkesin sistematik olarak ihlali olduğu da ileri sürüldü.

dha