Dolar 44,6555
Euro 52,4124
Altın 6.844,24
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

KKTC’den Türk Dünyasına seslendi

KKTC’den Türk Dünyasına seslendi
10/04/2026 18:15 | Son Güncellenme: 10/04/2026 19:09
A+
A-

# KKTC’den Türk Dünyasına Çağrı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Bakü’de düzenlenen bir etkinlikte Türk dünyasına, Kıbrıs Türk halkına daha fazla sahip çıkma çağrısı yaptı. Türkiye ve Azerbaycan’ın KKTC’ye verdikleri destekleri övgüyle anan Öztürkler, Kıbrıs Türklerinin Türkiye’nin garantörlüğüne olan güvenine dikkat çekti.

Önemli Açıklamalarda Bulundu

 

Öztürkler, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Azerbaycan Milli Meclisi ve KKTC Cumhuriyet Meclisi dostluk gruplarının Bakü’de düzenlenen toplantısına katıldı. Üç ülkenin parlamentolarındaki dostluk gruplarının başkan ve üyeleriyle birlikte şehitlikleri ziyaret eden Öztürkler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu tür toplantıların Kıbrıs Türk halkının temsiliyeti açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasıyla birlikte benzer toplantılara artık resmi olarak katıldıklarını belirtti.

> “Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz parçasıdır. Türk dünyasının her zamankinden daha fazla Kıbrıs Türk halkına sahip çıkması gerekiyor.”

Türk Devletlerine Destek Çağrısı

 

Öztürkler, Türkiye ve Azerbaycan’ın KKTC’ye olan desteklerini takdirle karşılayarak, bu desteğin diğer Türk devletlerinden de gelmesini beklediklerini belirtti. “İnşallah bu destek artarak devam eder,” diyen Öztürkler, aynı tarihi ve dili paylaşan Türk devletlerinin daha fazla sahiplenici bir tavır sergilemesini umut ettiğini ifade etti.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin İsrail ve ABD ile yaptığı anlaşmalardan endişe duymadıklarını dile getiren Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün Kıbrıs Türk halkı için bir güven kaynağı olduğunu ve Türk askerinin varlığının gereklilik olduğunu vurguladı.

> “Kıbrıs Türk halkının içi rahat. Ana vatanımızın garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı gerekliliktir ve asla tartışma konusu değildir.”

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.