Dolar 44,3141
Euro 50,8797
Altın 6.921,35
BİST 13.115,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cum 7°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 11°C

KKTC cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında

KKTC cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında
19/10/2025 14:25
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sandık başında. Cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi 08.00’de başladı.

Seçimin ilk turunda 7 aday yarışıyor. Mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçime bağımsız aday olarak katılıyor.

Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 18.00’e kadar sürecek.

kayıtlı 218 bin seçmen bulunuyor

Kıbrıs’ta, kayıtlı 218 bin seçmen bulunuyor.

Kıbrıs Türk halkı, 1974’teki Barış Harekatı’ndan sonra devlet çatısı altında ilk devlet başkanlığı seçimini 20 Haziran 1976’da yaptı. Kıbrıs Türkleri 44 yıl içinde 2 kez Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanlığı, 8 kez de KKTC Cumhurbaşkanlığı için oy kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde kritik gelişme: Hüseyin Gürlek adaylıktan çekildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yarınki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Hüseyin Gürlek, adaylığını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar lehine geri çekti. Şu anda seçimlerde 7 aday kalırken, süreç Doğu Akdeniz ve iki devletli çözüm açısından kritik bir öneme sahip.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Aday Hüseyin Gürlek, seçimlere 1 gün kala, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar lehine adaylığını geri çektiğini duyurdu.

Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu kritik seçimde, KKTC, Türkiye ve tüm Doğu Akdeniz’in çıkarları iki devletli bir çözümden yanadır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu süreçte bize destek veren tüm arkadaşlarımızın ortak hassasiyeti bu yöndedir. Konjonktürün ve seçim atmosferinin gereği olarak adaylıktan, milletim, devletim ve Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar lehine çekildiğimi tüm kamuoyu ile paylaşır, halkımızı sandık başına davet ederim” ifadelerini kullandı.

Seçim 7 Adayla Devam Edecek

Hüseyin Gürlek’in adaylıktan çekilmesiyle birlikte, KKTC’de cumhurbaşkanlığı yarışına 7 aday katılacak. Seçimlerde yaşanacak gelişmelerin, iki devletli çözüm ve Doğu Akdeniz politikaları açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı / İhlas haber Ajansı