Dolar 44,7215
Euro 52,3599
Altın 6.798,55
BİST 13.982,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C

İslamabad’da 21 Saatlik Kör Düğüm

İslamabad’da 21 Saatlik Kör Düğüm
12/04/2026 13:31
A+
A-

# İslamabad’da 21 Saatlik Kör Düğüm

Küresel piyasaların ve bölge siyasetinin kilitlendiği ABD-İran görüşmeleri, 21 saatlik yoğun mesaiye rağmen çözümsüzlükle noktalandı. Tarafların Hürmüz Boğazı üzerindeki hakimiyet iddiaları ve nükleer başlıklar konusundaki keskin görüş ayrılıkları aşılamadı.

Anlaşma Sağlanamadı

 

11 Nisan tarihli İslamabad görüşmeleri, küresel siyasetin merkezine oturdu. Toplantılar, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance başkanlığındaki heyet ile İranlı muhatapları arasında gerçekleşti. Ancak, masadaki temel kriz başlıkları aşılamadı ve taraflar el sıkışamadan ayrıldı.

ABD Tarafının Açıklamaları

 

Müzakerelere, ABD tarafında JD Vance’in yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff da katıldı. Vance, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Kırmızı çizgilerimizi net bir şekilde ortaya koyduk. Onlar bizim şartlarımızı kabul etmemeyi tercih ettiler.” diyerek anlaşmanın sağlanamadığını vurguladı.

İran Tarafının Tepkisi

 

İran heyetinde Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi bulunuyordu. İran tarafı, ABD’nin ‘kibirli’ tutumunun masayı devirdiğini savundu ve temel konularda uzlaşı zemini oluşmadığını ifade etti. Görüşmelerden hemen sonra İran medyası ve yetkilileri, ‘yeni bir görüşme planlanmadığını’ duyurdu.

Yeni Görüşme Planlanmıyor

 

Taraflar arasındaki keskin görüş ayrılıkları ve Hürmüz Boğazı üzerindeki hakimiyet iddiaları görüşmelerin önünü tıkayan ana unsurlar oldu. Hem ABD hem de İran, kendi duruşlarını korumaya devam ederken, yeni bir görüşme planlanmadığı açıklandı. Bu durum, bölgedeki gerilimleri daha da artırabilir ve küresel piyasalar üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir.

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.