Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

GAZIANTEP’TE ‘SURIYELILERI ISTEMIYORUZ’ EYLEMI

GAZIANTEP’TE ‘SURIYELILERI ISTEMIYORUZ’ EYLEMI
06/07/2014 18:59
A+
A-

Gaziantepli vatandaşlar, Demokrasi Meydanı’nda toplanarak ‘Suriyelileri istemiyoruz!’ eylemi gerçekleştirdi. Seçim döneminde Suriyeliler ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Fatma Şahin’i istifaya çağırdı.

Gaziantepli vatandaşlar, Demokrasi Meydanı’nda toplanarak ‘Suriyelileri istemiyoruz!’ eylemi gerçekleştirdi. Seçim döneminde Suriyeliler ile ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Fatma Şahin’i istifaya çağırdı.

Yaklaşık 3 yıldan beridir şehirde bulunan Suriyelilerden rahatsız olan Gaziantepli vatandaşlar, suç oranlarının artmasına tepki göstererek eylem yaptı. Demokrasi Meydanı’nda toplanan eylemciler, Belediye Başkanı Fatma Şahin’in verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Meydanda oturma eylemi yapan Türk vatandaşlar, ‘Şahin şaşırma, sabrımızı taşırma’, 7Şahin istifa’, ‘Susma haykır, Suriye’ye hayır’, ‘Antep’te Suriyeli istemiyoruz’ sloganları atarak, Başkan Fatma Şahin’i protesto etti.

Suriyelilerle olan sorunlara çözüm bulunmasını isteyen bir vatandaş, “Bu nereye kadar gidecek? Ev sorunu var, iş sorunu var, ahlak sorunu var, edep sorunu var. Bu sorunları kim çözecek? Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Hastanelerde yatak yok bunların yüzünden. Bir Suriyeli hastaneye geldiğinde randevuya gerek yok, sıraya gerek yok, paraya gerek yok. Ben bu memlekete çalışıp emek vermişim, yıllardır hayatımı vermişim. Ama onun kadar hakka sahip değilim bu memlekette. Bu memlekette yabancı olan benim, bu memleketin sahibi olan Suriyeliler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Suriyelilerin küçük çocuklara tecavüz ettiğini ileri süren bir eylemci ise “Ben Suriyeliye tecavüz etmedim, namusuna bakmadım. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ama benim namusuma, benim bacıma taciz ediyorlar. Hiçbir yere gitmiyoruz, yetkili gecek, burada bir söz verecek. Seçim döneminde her yere gidiyorlar, ama bu olay için hiç kimse gelmiyor. Fatma Şahin’in sözleri nerede? Her şey köprüyü geçene kadarmış.” şeklinde konuştu.

Artık Suriyelilere bakacak güçlerinin kalmadığını vurgulayan başka bir vatandaş da “Bizim bunlara bakacak gücümüz yok. Asgari ücretle götüremiyoruz. Evlerimizde oturamıyoruz. Kiralar 800 lira olmuş.” ifadelere yer verdi.

Sloganlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen eylemciler, Başkan Şahin ile görüşmek istediklerini kaydettiler. Polis tarafından ikna edilen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

cihan