Dolar 44,1151
Euro 50,9417
Altın 7.286,73
BİST 13.308,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Az Bulutlu
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 12°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kıbrıs Türklerini Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmayız”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kıbrıs Türklerini Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmayız”
11/03/2026 15:03
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kıbrıs Türklerini Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmayız”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliği hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin anavatan ve garantör olarak gerekli adımları attığını vurguladı. Yılmaz, “Kıbrıs Türkleri’ni hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız” dedi.

TBMM Öncesinde Yapılan Açıklama

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orta Doğu Gerilimi ve KKTC Güvenliği

 

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ile Orta Doğu’daki gerilim sorulması üzerine Yılmaz, son dönemde askeri anlamda Rum tarafına önemli silah yığınakları yapıldığını aktardı.

“Rum Tarafı Bütün Adayı Riske Attı”

 

Yılmaz, Rum tarafının attığı adımların adayı riskli hale getirdiğini belirterek şunları söyledi:

> “Rum tarafının attığı adımların son dönemde de somut bazı yansımalarını gördük, bütün adayı riske attı. 1974 Barış Harekatı ile sadece Türklere değil, tüm adaya güven sağladık. Türküyle, Rumuyla herkes 50 yılı aşkın bir süredir güvenli ve huzurlu bir ortamda kalkınıyor, gelişiyor, demokrasisini güçlendiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Harekatı bunu sağladı. Biz bunun bozulmasını istemiyoruz. Gerek Türk tarafı gerek Rum tarafı için çok daha huzurlu bir gelecek istiyoruz. Tabi herkesin egemen eşitliğiyle birlikte. Biz, Kıbrıs Türkleri’ni hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız. Anavatan ve garantör olarak bölgemizdeki gelişmeleri dikkate alarak gerekli adımları atıyoruz. Bundan sonra da ne ihtiyaç olursa yapmaya devam edeceğiz ama yaptığımız her şey, attığımız tüm adım adadaki herkesin, adanın tamamının güvenliği içindir.”

Yılmaz’ın açıklamaları, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki kararlılığını ve bölgedeki barış ve güvenliğin korunması konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

 

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.