Dolar 44,6555
Euro 52,4124
Altın 6.844,24
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

AKP İL BAŞKANI ISTIFA ETTI

AKP İL BAŞKANI ISTIFA ETTI
26/05/2014 19:33
A+
A-

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, 30 Mart’taki yerel seçimlerde parti adayının belediye başkanlığını kazanamaması üzerine görevinden istifa etti.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıklayan avukat Ensar Erdoğdu, yaklaşık 5 yıldır Ak Parti İl başkanlığı yaptığını ve bu süre zarfında çok emek harcadığını söyledi. Ensar Erdoğdu yerel seçimlerde Ak Partili Nevzat Bozkuş yerine MHP’li Murtaza Çakır’ın belediye başkanlığını kazanması üzerine 1 Nisan günü genel merkeze istifa dilekçesini verdiğini, ancak kabul edilmediğini belirtti. Bir süre daha il başkanlığına devam eden Ensar Erdoğdu, daha sonra genel merkezin kendisini anlayışla karşıladığını ve görevinden ayrıldığını bildirdi.

Haftasonları da çalıştığını çocuklarını ihmal ettiğini anlatan Ensar Erdoğdu, artık çocuklarına ve işine daha fazla zaman ayıracağını, ancak partisiyle ilişkisini kesmeyeceğini söyledi. İl Başkanlığı görevini tüzük gereği Siyasi Hukuk İşler Başkanı Şakir Yurdakoş’un yürüteceğini anlatan Erdoğdu şöyle devam etti:”Kars Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra 1 Nisan’da genel merkeze burada ki durumdan rahatsız olduğumu bir teşkilat mensubu olarak istifa etmek istediğimi söyledim. Ancak kabul edilmedi. 30 Mart’taki seçimlerde Ak Partinin belediye sayısını artırdık. Ama maalesef belediye başkanlığını kaybettik. Bunun nedenlerini biz biliyoruz. Teşkilat olarak özeleştiri yapıyoruz. Çok yoğun mesailer harcadım. Biraz kendime zaman ayırmak istiyorum. Siyasete bir nefer olarak devam edeceğiz. Önümüz Cumhurbaşkanlığım seçimi sonrasında da genel seçimler var. Bu zamanlarda da arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz.”

DHA