Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 12°C

Türkiye’den KKTC polisine malzeme desteği

Türkiye’den KKTC polisine malzeme desteği
25/01/2024 20:40
A+
A-

Türkiye’nin sağladığı finansmanla alınan araç, ekipman ve malzemeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Türkiye’nin sağladığı finansmanla alınan 10 araç ve Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) hibe edilen 2 polis motosikleti, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürlüğüne (PGM) törenle teslim edildi.

AA’da yer verilen habere göre, Başkent Lefkoşa’daki PGM bahçesinde düzenlenen törene Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, EGM Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz, Büyükelçilik İçişleri Müşaviri Özer Korkmaz, KKTC Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Polis Genel Müdür 1. Yardımcısı Ahmet Beşerler, Polis Genel Müdür 2. Yardımcısı Zafer Zaifer ve yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi üzerinden alınan 7 tutuklu sevk aracı, 2 arazi aracı ve bir otomobil ile asayiş olaylarında kullanılmak üzere EGM tarafından hibe edilen 2 polis motosikleti, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemeleri, KKTC polisine teslim edildi.

Törende konuşan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, Türkiye ile KKTC arasında kardeşlik hukukunun bulunduğunu belirterek “Bu hukuk, bir karşılığa dayanmamaktadır. Geleceğimiz bir.” diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye yönelik vizyonunun menfaatsiz birlikte olmaya dayandığını anlatan Feyzioğlu, bu strateji çerçevesinde de ezelden beri var olan kardeşlik hukukunu geliştirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Feyzioğlu, KKTC ile Türkiye arasında imzalanan işbirliği anlaşmaları çerçevesinde sürdürülen çalışmaların güzel bir örneğini bugün yaşadıklarını ifade ederek, Türk polisinin katkısıyla KKTC Polis Teşkilatının altyapısının geliştirildiğini sözlerine ekledi.

Törende konuşan EGM Asayiş Daire Başkanı Yılmaz da KKTC ile işbirliğini en üst düzeye taşımak amacıyla her zaman özenle çalıştıklarını söyledi.

KUNİ, TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

KKTC Polis Genel Müdürü Kasım Kuni de KKTC polisini daha modern hale getirmek amacıyla hazırlanan güçlendirme projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılsıyla satın alınan ve hibe edilen araç, motosiklet ve malzemelerin, teşkilatın envanteriyle araç filosuna dahil edildiğini belirterek, Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

KKTC polisinin ana vatan Türkiye’den aldığı destekten dolayı şanslı olduğunu söyleyen Kuni, “Polis Genel Müdürlüğünü, başta eğitimli ve alanında uzman personel olmak üzere, araç-gereç ve teknik donanımla çağın gereklerine uygun donatarak gelişmiş dünya ülke polis teşkilatları ile yarışır hale getirmek öncelikli görevlerimiz arasındadır.” ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Türkgün / AA