Dolar 34,7510
Euro 36,5740
Altın 2.961,01
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 19°C

Su samuru, Ardahan’da balık yerken

Su samuru, Ardahan’da balık yerken
27/12/2020 03:34 | Son Güncellenme: 27/12/2020 03:38
A+
A-

Bu kare Türkiye’den! Normal halini görüntülemek bile mucizeyken avını yerken yakalandı

Nesli tükenmekte olan su samuru, Ardahan’da balık yerken amatör kamera tarafından görüntülendi. Oldukça ürkek olduklarından doğada doğrudan gözlemlemenin zor olduğu su samuru, bir süre sonra gözden kayboldu.

Ardahan’da su samuru şehir merkezinden geçen ve yüzeyi buzla kaplı Kura Nehri’nde buz üstünde balık yerken görüntülendi. Kura Nehri’nin Yalnızçam Hasköy köyü ziyaret deresi mevkisinde gündüz vakti gezen bir grup vatandaş, buz tutan nehir üzerinde bir su samurunun balık yediğini görüp, o anları cep telefonuyla kayda almaya başladı.

KENDİSİNİ İZLEYENLERİ GÖRÜNCE GÖZDEN KAYBOLDU


Amatör kamerayla çekilen görüntülerde Su Samuru uzun bir süre balık yedikten sonra onu izleyenlerin tepkisini almasıyla daha tenha ve karanlık bir alan aramaya başladı. Buz tutan nehre avıyla birlikte dalan Su Samuru nehirde bir süre gezindikten sonra gözlerden kayboldu.

ÜRKEK TAVIRLARI NEDENİYLE ZOR GÖZLEMLENİYOR


Mustelidae (Sansargiller) ailesinin yarı-sucul üyelerinden olan su samuru, boy uzunluğu 80 santimetre, kuyruk uzunluğu 45 santimetreye kadar çıkabiliyor. Parmak araları perdeli olduğundan iyi bir yüzücüdür. Su samurları, Noktürnal (Gececil) bir tür ve oldukça ürkek olduklarından doğada doğrudan gözlemlemek oldukça zordur. Yaşamlarını sürdürebilmeleri kolay olmayan su samurlarının yaşam süreleri yaklaşık 12- 18 yıl kadar olsa da bu türler için 4 yaşına kadar gelebilmeleri büyük bir şans olduğu biliniyor. İHA

İşte Kura Nehri’nde çekilen o görüntüler;

 

 

Kaynak: Türkgün