Dolar 44,5842
Euro 51,3808
Altın 6.642,75
BİST 12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 14°C
Per 12°C
Cum 11°C

WEBO’DAN EMENİKE VE SOW’A UYARI

WEBO’DAN EMENİKE VE SOW’A UYARI
18/03/2015 14:22
A+
A-

Fenerbahçe’de golcülerin performansı takımı o kadar etkiledi ki kaybedilen puanlar hücumcuları hedef tahtasına oturttu.

Fenerbahçe’de golcülerin performansı takımı o kadar etkiledi ki kaybedilen puanlar hücumcuları hedef tahtasına oturttu. İsmail Kartal, geçen sezona göre gol sayısındaki ciddi düşüşe engel olmak için toplantılar yapıp, görüntülü analizlere imza atsa da her geçen hafta daha da gün yüzüne çıkan bu soruna bir türlü çözüm bulamadı.

Hal böyle olunca futbolculara da özeleştiri yapmak kaldı. Gençlerbirliği deplasmanı dönüşü havaalanında da tam böyle bir muhabbet yaşandı. 75. dakikada oyuna dahil oldugu karşılaşmada kafayla gol kaçıran Webo, Sow’u yanına çağırarak ağabey gibi nasihatlerde bulundu. Kamerunlu, “Eğer golcüysek bulduğumuz pozisyonları gol yapmak zorundayız. Şimdi diyeceksin ki ‘Kaç pozisyona girdim ki?’ Evet belki az fırsat yakalıyorsun ancak golcülüğün 1. kuralı topla ender buluşsan da yakaladıklarını ağlarla buluşturmaktır. Chelsea’de ve Manchester United’da oynasan da bu işin kuralı budur.

“Kimseyi eleştirmeyin”

Gol kaçırmanın bahanesi olmaz. Mesela ben de (Gençlerbirliği maçı) kafa topunu atmak zorundaydım ama olmadı. Biz gol bulamadıkça rakibin direnci artıyor, özgüvenle oynuyorlar. Yaşça büyük ve tecrübeli olduğum için bunları söylüyorum. Gol atamayınca takım arkadaşlarını eleştirmek veya şanssızdım demek en kolayıdır. Bu kafayla takım olarak başarılı olamayız. Kendini de eleştirmen gerekir ve artık gol atman şarttır” ifadeleriyle öncelikle Sow’u ateşledi. Ardından bu konuşmaya ilerleyen dakikalarda Emenike de katılırken, 33 yaşındaki Webo’nun sözleri Nijeryalı’ya da aynen tercüme edildi.