UEFA’DAN FENERBAHÇE’YE ŞOK CEZA
Fenerbahçe’ye ise 2-1 Avrupa Kupaları’ndan men cezası verildi..
Fenerbahçe’ye ise 2-1 Avrupa Kupaları’ndan men cezası verildi. Verilen 2+1 yıl cezanın 1 yılı Fenerbahçe’nin 2011-2012 sezonunda Avrupa Kupaları’na katılmaması nedeniyle kaldırıldı ve Fenerbahçe toplamda 2 yıl ceza aldı.
UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe’nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan’ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti. Fenerbahçe’de Disipline sevk edilen isimler için de UEFA Disiplin Kurulu, Disiplin Müfettişleri’nden ek rapor talep etti.
Fenerbahçe, 3 gün içinde Tahkim Kurulu’na itirazda bulunabilecek.
UEFA Tahkim Kurulu’nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz’a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Kuluplerimizin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a da başvurma hakkı bulunuyor.
Fenerbahçe’nin kararının onanması halinde ise Beşiktaş’ın da ceza alması nedeniyle Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı bulunuyor..
