Dolar 44,2095
Euro 51,0467
Altın 7.129,07
BİST 13.247,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 8°C
Cts 10°C

FENERBAHÇE İLK GALİBİYETİNİ 5 GOLLE BULDU

FENERBAHÇE İLK GALİBİYETİNİ 5 GOLLE BULDU
20/09/2016 12:26
A+
A-

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 4. hafta kapanış maçında Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup ederek, sezonun ilk galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in ilk 3 haftasında 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe, 4. haftada Kasımpaşa’yı 5-1 yenerek, ilk galibiyetini elde etti.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan maça istekli başlayan sarı-lacivertliler, 11. dakikada Josef de Souza’nın golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 20. dakikasında Ozan Tufan, 45. dakikasında ise Emenike ile birer gol bulan konuk ekip, devre arasına 3-0 önde girdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan Kasımpaşa, 57. dakikada Tunay Torun’un penaltıdan attığı golle farkı 2’ye (1-3) indirerek, umutlandı ancak Sow’un 73 ve İsmail Köybaşı’nın 84. dakikadaki golüyle farkı açan Fenerbahçe, sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Ligde bu sezon yaptığı 3 müsabakada 1 beraberlikle 1 puan toplayabilen Fenerbahçe, Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 4’e yükseltti.

İlk 4 maç sonunda 1 puanı bulunan Kasımpaşa ise son sırada kaldı.

45 maç sonra 5 gol
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 45 maç aradan sonra bir karşılaşmada 5 gol birden attı.

İsmail Köybaşı’ndan ilk gol
Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.

Emenike’den 583, Sow 402 gün sonra gol buldu
Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçındaki 3. golü kaydeden Emenike, Süper Lig’de 583 gün sonra gol attı.

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa karşısındaki 4. golünü atan Sow da 402 gün sonra sarı-lacivertli formayla skoru değiştirdi.

Fenerbahçe tribünü ikiye ayrıldı
Fenerbahçe’yi desteklemek için Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na gelen taraftarlar adeta ikiye bölündü.

Kendileri için ayrılan bölümün tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, bu bölümde iki gruba ayrıldı. Birbirinden bağımsız hareket eden taraftarlar, aynı anda farklı tezahüratlar yaptı.

Advocaat: Daha iyi bir takım cezayı keser
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “İyi bir skor aldık. Maç içinde bazı anlarda iyi ve istediğimiz gibi değildik. Bu noktaları geliştirmemiz lazım.” dedi.

Advocaat, “Bugün rakibimiz cezayı kesmedi, bize zarar veremedi ama daha iyi bir takım cezayı keser.” ifadelerini kullandı.

Van Persie’nin sakat olduğunu belirten Advocaat, son birkaç maçtır da Salih’ten mutlu olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli teknik adam, Lens’in değişiklik tepkisi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

“O anda sinirlenmiş olması bence iyi ama bu akşam çok daha iyisini yapabilirdi.”

AA