Dolar 44,6119
Euro 51,6674
Altın 6.639,13
BİST 12.923,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 13°C
Cum 10°C
Cts 13°C

BOYABAT ÜLKÜOCAKLARI: KADINLARIMIZ GÖZ NURUMUZDUR

BOYABAT ÜLKÜOCAKLARI: KADINLARIMIZ GÖZ NURUMUZDUR
07/03/2016 22:43 | Son Güncellenme: 07/03/2016 22:44
A+
A-

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Boyabat Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Beşikten mezara kadar hayatımızın her safhasında ve her alanında varlıklarını varlıklarına muhtaç olduğumuz değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Bize göre kadın annedir, eştir, toplumun ve milletin özü olan ailenin temelidir. Türk kadını milletimizin var olduğu günden bu yana toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi olmuştur. Yeri geldiğinde gözünü kırpmadan cephede savaşan kadınlarımız; ülkemizin geleceğinde ve kalkınmasında büyük rol oynayan, milletimizin göz nuru, pak aydınlığıdır.

Gönül isterdi ki bu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadına yönelik şiddetin azaldığı, cinayetlerin son bulduğu bir düzenden söz edelim. Cennetin anahtarını annelerin ayağı altında gören bir anlayışı düstur edinen bir toplumdan, kadınlarımıza akıl almaz vahşi muameleleri reva gören bir topluma dönüşmüş olmamız kabul edilecek bir durum değildir. Sevgili Peygamberimizin buyurduğu gibi ‘‘ Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.’’ İslam ahlakı, Türk örf ve gelenekleri ile bağdaşmayan bu tür saldırıları nefretle lanetlemekteyiz. Yetkili mercilerin klasikleşmiş, kalıplaşmış 8 Mart Kadınlar Günü mesajları vermekten  daha ileriye gitmeleri; ekonomik, sosyal ve ahlaki düzeni yeniden tesis etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Kadınlarımıza hak ettikleri değer  ve statü verilmelidir. Bizler artık 8 Mart günü cinayet kurbanı, şiddete maruz kalmış kadınlarımızı hatırlayarak anmak yerine Nene Hatun’larla, Şerife Bacı’larla bu günü anmak istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle baş tacımız kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Hayma Ana , Kara Fatma,Binbaşı Ayşe ve isimlerini saymakla bitiremediğimiz nice kahraman Türk kadınını da rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Boyabat Temsilciliği