Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

YÜZDE 92 ENGELLİ OLAN ÖZLEM SARIOĞLU DA DİĞER ADAYLAR GİBİ SEÇMENLERİ ZİYARET EDİYOR

YÜZDE 92 ENGELLİ OLAN ÖZLEM SARIOĞLU DA DİĞER ADAYLAR GİBİ SEÇMENLERİ ZİYARET EDİYOR
08/06/2018 11:21
A+
A-

YÜZDE 92 ENGELLİ OLAN ÖZLEM SARIOĞLU DA DİĞER ADAYLAR GİBİ SEÇMENLERİ ZİYARET EDİYOR

MHP bu seçimde Konya’da bir ilke imza attı. İlk kez bir engelli kadın aday, MHP’nin milletvekili aday listesinde yer aldı. Yüzde 92 engelli olan Özlem Sarıoğlu da diğer adaylar gibi seçmenleri ziyaret ediyor ve yapacağı çalışmaları anlatıyor.

MHP bu seçimde Konya’da bir ilke imza attı. İlk kez bir engelli kadın aday, MHP’nin Konya Milletvekili aday listesinde yer aldı. Yüzde 92 engelli olan Özlem Sarıoğlu da diğer adaylar kapı kapı seçmenleri ziyaret ediyor ve seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları anlatıyor. Çalışmaları kapsamında, Yeni Haber’i ziyaret eden MHP Konya Milletvekili Adayı Özlem Sarıoğlu, “MHP, Konya’da ilk defa bayan engelli bir vekil adayı çıkardı. Bu hem benim için hem Konya için ayrı bir değere ve öneme sahip. Yüzde 92 Spina Bifida hastasıyım. Genellikle bilinmeyen bir rahatsızlıktır. Anne karnındayken folik asit tüketiminin az olmasıyla oluşan bir rahatsızlık. Bunun çeşitleri vardır. Maalesef Konya’da ve diğer illerde insanlar bu konuda bilinçli değil. Bunların önüne geçebilmek için her şeyden önce bir eğitim şart. Bu konuda annelere, topluma eğitim verilmesi gerektiğine inanıyorum. Nasip olurda mecliste olursam bu şekilde projelerim olacak” dedi.

“ENGELLİ İSTİHDAMI ARTMALI”

Sarıoğlu, Türkiye’de engellilerin en büyük sorununun istihdam olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Engelli insanlara yeni kadroların açılması gerekiyor. Şu an engelliler üzerindeki diğer bir mağduriyet ulaşım sorunudur. Engelli insanların dışarıya çıkması insanlar tarafından tuhaf karşılanıyor. Bu insanların sanki yaşama hakkı yokmuş gibi davranılıyor. Bu yüzden işte insanlara bu tutumun yanlış olduğunu aşılamak gerekiyor. Yine görme engelli arkadaşlarımızın ilçe kütüphanesinde kitap okuyabilmek için kabartma harfli kitap bulundurulması gerekiyor. EKPPS sürecinde arkadaşlarımızın maalesef ders çalışacak kitapları yoktu. İşitme engelli kardeşlerimiz için işaret dili kursu etkinlikleri düzenlenmelidir. Engellilere karşı davranış şekilleri konusunda bilgilendirme programları hazırlanmalı ve yayınlanmalıdır. İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Seçmenlerimize son diyeceğim şey “Önce Vatan” Cumhur İttifakına bu yüzden destek vermelerini bekliyorum.

asikurtlar