Dolar 44,2064
Euro 50,8187
Altın 7.126,40
BİST 12.956,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 10°C

YEREL YÖNETİMİ GÜÇLENDİRMEK YEREL BASINLA OLMALI

YEREL YÖNETİMİ GÜÇLENDİRMEK YEREL BASINLA OLMALI
20/01/2013 11:17
A+
A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel yönetimi güçlendirme çabası içinde olduklarını, bu sürecin pekişmesi için yerel basının da güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Akşam Gazetesi’nin Akdeniz ekinin yeniden yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen geceye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mehmet Günal, Yusuf Ziya İrbeç, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Saban ve çok sayıda davetli katıldı. Törende, Mehmet Ali Birand ve Toktamış Ateş’in vefatından dolayı basın camiasına başsağlığı dileyen Maliye bakanı Mehmet Şimşek, Antalya’da Türk Hava Yolları ile vergi dairesi başkanlarının yer aldığı iki önemli toplantıya katıldığını hatırlattı.

Her gün okuduğu gazeteler arasında Akşam’ın da bulunduğunu belirten Şimşek, “Akşam Gazetesi ilkeli, objektif, kaliteli bir gazete. Akşam Gazetesi ekibini kutluyorum. AKP iktidarı olarak yerel yönetimlerin güçlenmesi yönünde çalışma yapıyoruz. Yerel yönetimi güçlendirme çabasındayız. Bu sürecin pekişmesi için yerel basının da güçlenmesi lazım, haberleri en kaliteli şekilde gazetelerinde vermesi lazım” dedi.

Antalya’nın Türkiye ve dünya açısından önemli bir kent olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, “Antalya, Türkiye’nin en önemli turizm merkezi ve katma değer açısından önemli bir şehri. Bu doğrultuda Antalya’ya ayrı bir önem veriyoruz. Antalya’nın her açıdan gelişmesi için gereken desteği veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de, basın camiasının Akşam Akdeniz eki ile daha da genişlediğini kaydetti. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, Antalya’nın en fazla turist çeken üçüncü il olduğunu belirterek, yerel basının güçlenmesini de bu açıdan önemsediklerini söyledi.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Türkiye’de siyasetin, rekabetin yoğun olacağı bir sürece girildiğini, Antalya’nın önemli bir kent olduğunu ve kendilerinin de önemsediğini ifade etti.