Dolar 44,6523
Euro 52,2510
Altın 6.837,90
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 20°C

“Yeni Sivil Anayasa” trafiği başlıyor

“Yeni Sivil Anayasa” trafiği başlıyor
28/09/2023 12:39
A+
A-

“Yeni Anayasa” trafiği başlıyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ekim ayının ilk haftasından sonra İçtüzük ve yeni anayasayla ilgili siyasi parti gruplarını ziyaret edeceklerini bildirdi.

AK Parti, ekim ayı başında Meclis’te “anayasa” trafiğini başlatacak.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni anayasa çalışmaları ve Meclis’in yeni yasama yılının başlamasının ardından gündeme gelecek kanun tekliflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “AK Parti Meclis Grubumuz, parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle ‘gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım’ davetimizi iletecek. Kabul ederler, etmezler ama biz şu anda kapıları çalacağız” açıklamasının hatırlatılması üzerine Güler, TBMM’nin, 1 Ekim’de açılacağını, ilk Genel Kurul görüşmelerine de 3 Ekim’de başlanacağını belirtti.
Bu konuda takvimin henüz belli olmadığını kaydeden Güler, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek usul ve yöntemin ne olacağına ilişkin çalışmayı önereceklerini aktardı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Meclis tatile girmeden önce siyasi parti gruplarıyla görüştüğünü anımsatan Güler, şöyle devam etti:

 

“Tahmin ediyorum, ekim ayının ilk haftasından sonra hem İçtüzük hem de yeni anayasa noktasında siyasi parti gruplarımızı ziyaret edeceğiz. Onlardan yönteme ve usule ilişkin olarak önümüzdeki dönemde bir komisyon çalışması mı olur, farklı öneriler, farklı bir çalıştay gibi yöntem mi olabilir, bunu konuşmayı arzu ediyoruz. Ön niyeti aldıktan sonra onu bir takvime bağlayarak da görüşme trafiğini başlatmış oluruz diye düşünüyorum. Hem Meclis’in çalışma programlarını hem de diğer hususları gündemimize almış olacağız.”

 

 

 

 

 

Kaynak: Türkgün/AA-ANADOLU Ajansı/-