Dolar 44,1830
Euro 51,0277
Altın 7.106,32
BİST 13.217,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C

YAZICI: BAŞKANLIK MODELINI TASARLAMAMIZ LAZIM

YAZICI: BAŞKANLIK MODELINI TASARLAMAMIZ LAZIM
12/04/2013 12:44
A+
A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, “Türkiye, kendisine özgü başkanlık modelini tasarlamalı” dedi.

Yazıcı, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Başkanlık sisteminin Türkiye’de uzun süredir tartışıldığını, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da sistemin uygulanmasını istediğini ifade eden Yazıcı, kendilerinin de sistemin, Türkiye’deki bazı sorunların çözümü için daha yararlı olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Parlamenter ve başkanlık sistemlerinin kendine özgü avantaj ve dezavantajları olduğunu belirten Yazıcı, “Hangi sistem, ülkemizin çıkarları açısından daha iyi bir yönetim modeli ortaya koyacaksa onu yapalım” dedi.

Yazıcı, Türkiye’nin kendisine özgü başkanlık modelini tasarlaması gerektiğine işaret ederek, bu modelin çok yararlı olacağı kanısı taşıdığını bildirdi.

Türkiye’nin sorunlarını çözmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Yazıcı, bazı kesimlerin bu gayretleri “baltalama” çabası içinde olduğunu kaydetti.

AA