Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

USTA: BÜTÜN KIŞLALARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM

USTA: BÜTÜN KIŞLALARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM
19/06/2017 18:04
A+
A-

MHP’li Usta: Bütün kışlaların gözden geçirilmesi lazım!

MHP Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta “Sadece bu yemek ihalesinin iptali yetmez, bu şirketle ilgili ve oradaki bütün idarecilerle ilgili hem idari hem de adli soruşturmalar hiçbir şekilde taviz verilmeden yapılmalıdır, bunun sorumluları bulunmalıdır. Bu, basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir. Sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekir” dedi.MHP Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta “Sadece bu yemek ihalesinin iptali yetmez, bu şirketle ilgili ve oradaki bütün idarecilerle ilgili hem idari hem de adli soruşturmalar hiçbir şekilde taviz verilmeden yapılmalıdır, bunun sorumluları bulunmalıdır. Bu, basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir. Sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekir” dedi.

MHP Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta “Sanayi’nin ve üretimin desteklenmesi amacıyla bazı kanun ve KHK’lerde değişiklik öngören kanun tasarısının görüşülmesi için” 18 Haziran Pazar günü toplanan Meclis’te konuştu. Manisa’da meydana gelen zehirlenmelere değinen Usta, “Askerlerin zehirlenmesi olayı son derece mühim bir olaydır. Öncelikle, bütün etkilenen askerleri…mize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Hayatını kaybeden 1 askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Devlet olarak çocuklarımızı koruma yükümlülüğümüz var, onlar bize emanettir, devlete emanettir, devlet de onları en iyi şekilde korumak durumundadır.

Maalesef açıklamalar tatminkâr değildir. Sadece bu yemek ihalesinin iptali yetmez, bu şirketle ilgili ve oradaki bütün idarecilerle ilgili hem idari hem de adli soruşturmalar hiçbir şekilde taviz verilmeden yapılmalıdır, bunun sorumluları bulunmalıdır.

Bu, basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir.

Sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Burada, hiçbir şekilde idareyi koruma güdüsüyle de hareket edilmemesi gerekir. İdareyi korumak devleti korumak anlamına gelmez. Devleti korumak, milleti korumak bu işin üzerine gitmekle olur. Bunun da en iyi şekilde yapılması gerekir.” dedi.

Sorunun üzerine gidilmesi ve bütün kışlaların denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan USTA: “ Bütün kışlalara da bakılması lazım, sadece Manisa’yla alakalı bir olay değil. Demek ki burada bütün kışlaların gözden geçirilmesi lazım. Bütün süreçlerin denetlenmesi lazım. Hatta merkezde de bunun denetimiyle ilgili bir birimin oluşturulması faydalı olacaktır diye düşüyorum. Belki bu olaylar daha da artsa burada, savaşta kaybetmediğimiz ölçüde askerimizi kaybedeceğiz, şehit vereceğiz. Bu, kolay geçiştirilecek bir konu değildir. Eğer burada bir kötü niyet varsa, bir suikasta gidecek bir şey varsa uzun dönemde Türkiye’yi etkileyecek, askerlerimizin sağlıklarını etkileyecek başka sonuçlar da doğurabilecektir. Konu, mühim bir konudur. Konunun en iyi şekilde, en etraflı şekilde araştırılması gerekir” dedi.