Dolar 44,2207
Euro 50,5377
Altın 7.136,03
BİST 13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Paz 11°C
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 10°C

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Bu Oyunu Bozacağız”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Bu Oyunu Bozacağız”
04/03/2026 23:58
A+
A-

# TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Bu Oyunu Bozacağız”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Gündeme dair önemli mesajlar veren Kurtulmuş, bölgedeki terör örgütlerinin silah bırakması ve Orta Doğu üzerindeki oyunların bozulması konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Türkiye’nin Barış ve İstikrar Vizyonu

 

Kurtulmuş, Türkiye’nin barış ve istikrar vizyonunu vurgularken şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye olarak bu bölgedeki bütün gelişmeleri çok yakın takip ederek ama bütün bu gelişmelere karşı hiçbir zaman savaş çığırtkanlığı yapmadan, krizden ve kaostan beslenen seslere, sözlere itibar etmeden barışı, adaleti, esenliği, dengeyi ve istikrarı ortaya koyacak fikirlerimizi her platformda anlatmaya devam edeceğiz.”

Orta Doğu’da Kurgulanan Senaryolar

 

Kurtulmuş, Orta Doğu üzerinde kurgulanan senaryolara değinerek, Türkiye’nin bu oyunları bozacak güçte olduğunu belirtti:

“Bundan 20, 30 sene evvel, 40 sene evvel proje olarak konuşulan konuların bugün artık bir realite olarak önümüze getirildiği ve bütün Orta Doğu halklarına dayatıldığı görülmektedir. Bu oyunu bozacağız. Türkiye’nin aklı, vicdanı ve devlet tecrübesi bu oyunu bozmaya yeterlidir, Allah’ın izniyle bunda muvaffak olacağız.”

“Terörsüz Türkiye” Hedefi

 

Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda sürecin sorunsuz ilerlemesini dileyerek şunları söyledi:

“İnşallah terör örgütü bütünüyle silahlarını teslim ederek ve kendisini feshettiğini açıkça ortaya koyarak bu süreç, problemsiz bir şekilde ilerler ve Türkiye bir daha bu konu üzerinden içi karıştırılmaya çalışılan, bu konu üzerinden bedel ödettirilmeye çalışılan, bu konu üzerinden bölünmek ve parçalanmak istenen bir ülke olmaktan çıkarılır.”

TBMM’nin Çözüm Üretme Kararlılığı

 

Milli iradenin merkezi olan TBMM’nin sorunları çözme konusundaki kararlılığına dikkat çeken Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“(Terörsüz Türkiye) Bu zor meselede bir araya gelmiş ve çözüm üretebilmiş olan milli iradenin merkezi TBMM, bundan sonraki süreçlerde de Türkiye’nin zor sorunlarını çözebilmek için Allah’ın izniyle hem bilgiye hem beceriye hem birikime hem de siyasi kararlılığa sahiptir ve bu istikamette yürüyeceğiz.”

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.