Dolar 44,5641
Euro 52,2366
Altın 6.843,17
BİST 13.689,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 15°C

SAYIN ERDOĞAN, TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖZÜM SÜRECİNDE SİLAH STOKLARKEN SİZ NE YAPTINI?

SAYIN ERDOĞAN, TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖZÜM SÜRECİNDE SİLAH STOKLARKEN SİZ NE YAPTINI?
07/09/2015 12:51 | Son Güncellenme: 07/09/2015 13:34
A+
A-

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci’ni bunlar adeta Güneydoğu’da, kısmen Doğu’da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar” dedi.

 

Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında yaptığı açıklamada, sürekli olarak bölgede karakolların taciz edildiğine dikkat çekti.

Karakollarda görev yapan asker ve polisin milletin evlatları olduğunu dile getiren Erdoğan, “Ben şimdi sürekli mesela şehitlerin ailelerini arıyorum. Aradığım şehitlerin içinde birçok benim Kürt kardeşim var, şehit olmuş. Fakat buna rağmen babası bakıyorsun diyor ki ‘Şu anda benim evde 5 tane daha yavrum var, 5’ini de ben bu vatan için göndermeye hazırım.’ Yani bu tükenmeyecek ama bunlar ‘biz Kürtlerin temsilcisiyiz’ derken öbür tarafta benim Kürt kardeşimi, Kürt vatandaşımı da şehit ediyor. Bunlarda böyle bir duruş yok. Bunlar maalesef ayrımcılığın tam göbeğinde ve bu ayrımcılığı yaparken de kendilerini farklı bir yere çekiyor, kendilerinin yanında değilse eğer Kürt de olsa bitmiştir…” ifadelerini kullandı.

“SİLAH STOKLADILAR”
“Seçim öncesinde Çözüm Süreci boyunca sakin bir ortam vardı. Seçimler gerçekleşti. HDP 80 milletvekili çıkardı, 100’ü aşkın belediye var. Bu saldırılar niçin başladı? Nasıl bir strateji umuyorlar? Niçin bu saldırıları yoğunlaştırdılar? Bugünkü saldırı da seçimin tekrar edilmesi kararının hemen arkasından geliyor. Nasıl bir strateji var Sayın Cumhurbaşkanım?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, “Tabi bu Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci’ni bunlar adeta Güneydoğu’da, kısmen Doğu’da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içinde güvenlik güçlerimiz, tabi ‘herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim’ dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içinde bunlar bunu yaptılar” değerlendirmesini yaptı.

 

aa